Kedluben smažený v kukuřičné strouhance

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40 min 2 porce Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

1 větší kedluben
2 vejce (žloutky)
2-3 lžíce vody nebo podle potřeby
2-3 lžíce hladké mouky i méně podle potřeby
kukuřičná strouhanka na obalení
olej (na potření pečícího papíru a pokapání kedluben)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu.

  2. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší těstíčko a plátky kedluben v nich obalíme.

  3. Pak hned vložíme do kukuřičné strouhanky, rukama strouhanku přitlačíme ze všech stran.

  4. Obalené kedlubny vložíme na olejem pomazaný pečící papír do předehřáté trouby. Můžeme ještě zvrchu každý kousek malinko pokapat olejem.

  5. Pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedluben smažený v kukuřičné strouhance

Tématické fráze: kedlubna recepty recepty z kedlubny kedlubny recepty kukuřičná strouhanka recepty obalena kedlubna recepty z kedluben kedlubny recept kedlubna v troubě recept kedlubny smszny kedluben kedluben obalený recept kukurična strouhanka recept kedluben obaleny kukuřičné strouhanky recepty z kedlubnu smažený kedluben v v troubě recepty-kedlubny obalený kedluben recepty obalenakedlubna strouhanka s kukuřice recept

Zapomněl/a jsem heslo