Francouzské kedlubny (místo brambory)
Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý pokrm, jehož chuť vás příjemně překvapí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 853 kJ / 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,95 g |
Tuky | 32,28 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 9,38 g |
Sacharidy | 28,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, uzené maso na kostičky.
Krok 2: Zapékací misku (či remosku) vymažeme tukem. Poklademe plátky kedluben, přidáme uzené maso, ředkvičky a mrkev. Posypeme Podravkou (nebo oblíbeným kořením).
Krok 3: Zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem. Vložíme do trouby a pečeme na 220 °C zhruba 15 minut.
Zveřejněno 3. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské kedlubny (místo brambory)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBKE
Moje poznámka
Francouzské kedlubny (místo brambory)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBKE
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 20 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 4 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 16 hodinami
Tématické fráze:
kedlubnové brambory,
low carb kedlubny,
francouzské brambory z nebo kedluben,
low carb francouzské brambory,
kedlubny dušené v remosce,
kedlubnové francouzské,
kedlubny na smetane low carb,
kedlubnové francouzské brambory,
kedlubnoé francouzské brambory,
jak zuzitkovat kedlubny,
brambory s kedlubny,
francouzské brambory v remosce,
low carb v k remosce,
low carb kedluben,
low carb zapecene kedlubny,
low carb co misto brambor,
lowcarb francouzské brambory,
low carb dušená mrkev,
low carb recepty z kedlubny,
kedlubna a la brambory
Suroviny:
kedlubna,
mrkev,
ředkvičky,
kotleta,
vejce,
smetana 12%,
podravka,
tuk
Komentáře (3)