

Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou
Suroviny 6 porcí
- 1 velká kedlubna
- 2 menší mrkve
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g vařeného uzeného masa
- kousek másla nebo olej
- 1 vejce
- hladká mouka
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup přípravy receptu
Kedlubnu si nakrájíme na proužky, cibuli na malé kousky a česnek na plátky.
Do dvoulitrového hrnce dáme máslo, osmažíme cibuli do sklovita, přidáme mouku aby byla středně hutná jíška.
Pak přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se neudělají vaječné žmolky, zalijeme zeleninovým vývarem, rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkve, uzené vařené maso nakrájené na proužky a česnek nakrájený na plátky, opepříme a necháme vařit, až zelenina změkne na skus, osolíme a po vypnutí dáme nastříhanou pažitku.
Poznámka od kuchařky
Polévku jsem si upravila sama a byla fakt dobrá-vyzkoušejte.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou
-
aknel1:Lenko děkuji a jsem ráda, že chutnala
-
Byla dobra, hezky barevná....
-
Moc chutně vypadající polévka
-
Taky se přidám ke chvále - moc hezká polívka, vzhledem už taková...letní
-
yanull: Jaňulko, tak bude příště, polévky jistě vaříš často a opravdu dobrá...
-
Teď jsem dovařila bramboračku, kedlubnu v ní mám také, škoda, že jsem neviděla ten recept dříve, mohla být inovace
. Posílám 4. bodík do jižních Čech
-
magdalenka:už jsem doplnila a díky
-
súhlasím...
(zo surovín ti vypadlo údené) -
Musím říct, že se mi líbí
Bez masoxu a jiných splácanin jsi uvařila sympatickou polévku čistých chutí