Mrkvová polévka s kedlubnou

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 40minut 6 porcí Polévky 8 názorů

Suroviny

150 g mrkve
100 g kedlubny
1 cibule
20 g hladké mouky
20 g krup (rýže)
1 dcl smetany
1 žloutek
bujón nebo masový vývar
máslo
zelená petrželová nať nebo kopr
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a kedlubnu, osmahneme, poprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme, přidáme kroupy a uvaříme doměkka.

  2. Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek. Podáváme posypané nadrobno nasekaným koprem nebo zelenou petrželovou natí.

Poznámka

Místo krup můžeme použít rýži nebo nadrobno nakrájené brambory. Do polévky můžeme přidat také trochu octu a cukru a strouhaný muškátový oříšek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvová polévka s kedlubnou

Tématické fráze: mrkvová polévka s kedlubnou mrkvová polévka s kedlubnami mrkvová polévka s kedlubnem mrkvová polévka mrkvovo kedlubnova polévka s krupickou mrkvová polévka krémová s kedlubnou mrkvova polevka s kerlubnou mrkvova polévka s koprem polevka s kedlubnami mrkvová polévka kedlubnou a s koriandrem krémová mrkvovo kedlubnva polevka mrkvová polévka s rýží a koprem vařeni s kedlubnou mrkvová s kedlubnou polévka polévka s kedlubnou mrkvova polevka a kroupy

Zapomněl/a jsem heslo