Kuřecí kousky na kešu

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 8 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecího masa
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 citron
150 ml kuřecího vývaru
2 lžíce sojové omáčky
50 g kešu oříšků
1 lžička solamylu
1/2 lžičky kurkumy
česnek
1 mrkev
1/2 kedlubny
drcené chilli papričky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust.
    Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky, z dobře omytého citronu ostrouháme kůru.

  2. Na rozpálenou pánev dáme olej a maso zprudka osmažíme.
    Snížíme teplotu a k masu přidáme cibuli, mrkev, kedlubnu, citronovou kůru a sojovou omáčku.

  3. Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme vývar, kešu a vlijeme do pánve.
    Podusíme, aby se omáčka zredukovala, ale zelenina zůstala na skus. Přidáme dle chuti chilli a dosolíme.
    Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Komentáře k receptu Kuřecí kousky na kešu

Tématické fráze: kuřecí s kešu recept kuřecí kousky s orisky kuřecí kousky stehenní kureci na kešu kuřeci maso s kurkumou kuřecí kousky kučecí na sladkokyselo s nudlemi kurecimaso s kesu kureci kousky s kešu omačka