

Kedlubny plněné Hermelínem
Suroviny 2 porce
- 2 středně velké kedlubny
- 1 Hermelín
- 1/2 cibule
- lžička másla
- 20 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě cca 12 minut. Pak je vyjmeme a necháme trochu vychladit.
Odřežeme vrch kedlubny a vnitřek vydlabeme tak, aby nám vznikla mistička.
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nasekané středy kedluben a na kostičky nakrájený Hermelín a chvíli dusíme, až se nám Hermelín rozteče.
Pak můžeme, ale nemusíme přidat 2 vajíčka, necháme srazit a naplníme mističky kedluben.
Dáme je na pečící papír do pekáčku, který jsme mírně potřeli olejem, do vyhřáté troby a pečeme 10-12 minut.
Po 10 minutách je vyjmeme, posypeme tvrdým, nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 10-12 minut
Podáváme s vařeným bramborem politým máslem a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Varecha uživatelka Klaura, která mi dala souhlas s uveřejněním receptu zde na Topreceptech
Recept je mnou mírně upraven
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubny plněné Hermelínem
-
Kadlik:
zkus
-
ač masožravec, tohle asi vyzkouším!!! Sice jako přílohu, místo brambor, k řízku, ale fakt do toho pujdu!!!
-
savlinka: No vidíš!!
Kdo se v tom má vyznat!
Díky
-
Jana Remkova:Jani já už to dělala po druhé
už jedna fotka tady moje je
-
savlinka: Tak doufám, že chutnalo
Krásná fotka, děkuji
-
Jani dnes jsem si jí udělala jen tak na chuť bez přílohy
-
klaura: Děkuji mooc!!
-
Jani ... d o k o n a l é .....
-
magdalenka:
díky, Magdi
-
Unikol mi a je to pekný recept...
-
Jana Remkova:no u nás také
-
savlinka: jasně. Jenže u nás byly jen takové obry
-
Jana Remkova:JANI DÁVALA jsem vajíčka
opravdu výborné--budu dělat často
jen příště menší kedlubnu
-
savlinka: Teda Jani, ten se ti povedl!!
Moc děkuji za foto, je nádherné!!! Tak doufám, že vám fakt chutnalo a mám dotaz..dávala jsi ta vajíčka? Já na ně zapoměla!
-
JANIČKO tak mě to nedalo a dnes jsem je udělala výborné dík a z dovolením jsme dala fotečku