Polévka s uzeným a kroupami
Recept ještě nebyl hodnocen1. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme dokud krupky nezměknou …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme dokud krupky nezměknou …
Na pánvi opražíme maso , které jsme nakrájeli na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme sójovou omáčkou. Osmahneme a podáváme s brambory nebo…
Knedlíčky - napřed si asi na půl hodiny namočíme strouhanku mlékem, počkáme, až vsaje, pak utřeme máslo s jedním vejcem a jedním žloutkem do hladka. Spojíme se…
převzato od Jany z ekucharka.net Kedlubnu zbavíme slupky a půlku nakrájíme na hranolky 1x1cm.,druhou polovinu nastrouháme na hrubém struhadle.Do hrnce dáme tak asi 1…
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku(tlakového hrnce)a zalijeme 1/2litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky. Až se maso zatáhne, opepříme, osolíme, okmínujeme a podlejeme vodou a dusíme. Když je maso téměř…
Srdce opláchneme, dáme do hrnce, přidáme koření, očištěnou zeleninu kromě cibule u které pouze odřízneme suchý kořínek a slupku ponecháme pro lepší zbarvení vývaru. Vše…
Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale…
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší…
Květák rozebereme na růžičky, umyjeme a dáme povařit do osolené vody. Když trochu změkne, vybereme ho a dáme vychladit - použiji ho na mozeček. Kedlubnu nakrájíme na…
Maso nakrájíme na větší kostky a osmahneme na oleji, přisypeme koření a necháme chvilku pustit šťávu. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a kedluben, podlijeme…
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhané kedlubny a mrkev. Krátce osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut…
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Trošku pracnější pokrm, zato luxusní pochutnání vás očekávají na konci tohoto receptu. Doměkka připravené vepřové maso skvěle doplní kedlubnové zelí a dobré bramborové…
Jedním z nejoblíbenějších druhů ryb je bezesporu losos. Předem marinovaný losos oplývá asijskými chutěmi a perfektně jej doplní rýžový salát s kedlubnou, příjemně vonící…
Lahodná krémová polévka s příjemnou zeleninovou chutí zachutná i dětem. Díky velkému množství zeleniny dobře zasytí. Na závěr ji zjemníme smetanou a podáváme s křupavými…
Cibuli si mírně osmažíme na olivovém oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný celer, orestujeme, přilejeme vodu a…
kuracie mäso uvaríme v slanej vode, pred tým než bude úplne mäkké pridáme zeleninu a korenie a uvaríme, hotové rozmixujeme (bez mäsa), do rozmixovaného pridáme smotanu a…
Do mletého masa přidáme nasekanou zelenou cibulku, nastrouhané tvarůžky, papriku, smetanu, sůl a pepř. Maso rukama promícháme a necháme půl hodiny odležet. Pak dáme do…
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale. Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.V pánvi…
Sojový granulát si uvaříme ve vodě s kostkou Masoxu,jak je psáno v základním návodu. Po uvaření přebytečnou vodu vymačkáme. K drti přidáme nastrouhané mrkve,kedluben…
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Z uvedených surovin našleháme hladké těstíčko, ve kterém kousky zeleniny namáčíme a hned dáváme do rozpáleného oleje. Smažíme…
Na rozpuštěné máslo přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, restuji do světle hněda. Přidám nakrájené papriky, kedluben, česnek, chilli papričky a opět vše…
Steak z krkovice osolíme a opepříme.Grilujeme nebo smažíme, dokud se maso nezatáhne do poloviny steaku. Obrátíme a totéž provedeme z druhé strany tak, aby se propečení…