Okurky a kedlubny
Recept ještě nebyl hodnocenZ kedluben vykrajuji různé tvary. Přidávám je k okurkám při zavařování.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z kedluben vykrajuji různé tvary. Přidávám je k okurkám při zavařování.
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu. Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej, orestujeme drobně nakrájenou cibuli a až zrůžoví, přidáme maso. Opečeme dohněda a zasypeme…
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale. Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.V pánvi…
Není pravidlem, že řízky musí být jen z masa. Vyzkoušejte křupavé řízky z kedlubny, jejichž chuť vás určitě příjemně překvapí. Plátky jsou navíc potřené křenem, který…
Tento zeleninový krém dokazuje, že jednoduché suroviny mohou vytvořit výjimečný chuťový zážitek. Restovaná zelenina, dochucená tymiánem a zjemněná lučinou, tvoří…
Nevíte co připravit z čerstvých kedluben ze zahrádky? Vyzkoušejte snadný recept na kedlubny plněné restovaným uzeným masem, hojně posypané sýrem a dozlatova zapečené v…
Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme…
Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme…
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme. …
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Silná hovězí polévka plná zeleniny zajisté přijde k chuti. Hovězí polévce dodají zajímavou chuť orestovaná zelenina a zejména rajčata. Polévku si můžete vychutnat v…
Rané odrůdy kedluben a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku,…
Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.
Jemná a lahodná pomazánka z ricotty a brynzy, s kedlubnou, ředkví a paprikou, je hotová během chvíle a poslouží tak jako rychlá svačinka nebo nenáročná večeře. Hotovou…
Kombinace sladké mrkve a delikátní kedlubny vytváří harmonické spojení, které zahřeje a zasytí. Skvěle se hodí k večeři nebo jako lehký oběd. S kouskem čerstvého pečiva…
Zeleninu opláchneme, očistime a kdo jak to má rád bud nastrouháme nebo na kostičky či kolečka :), dáme vařit. Přidame masox a vaříme doměkka .Když už je zelenina skoro…
Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú mrkvu a petržlen , na kocky narezaný kaleráb a zemiaky a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme,…
Všechny cibule oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. V uzavíratelné sklenici smícháme s vínem a olejem, osolíme, opepříme a necháme rozležet do druhého dne. Do…
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na drobné hranolky. Do kastrolu dáme rozehřát máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, restujeme asi 5 minut, zaprášíme moukou a uděláme…
Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do…
Zadělávané kedlubny jsou skromné, ale chutné jídlo, které připravovaly už naše babičky. Připomeňte si ho s tímto receptem a určitě si pochutnáte. Podávejte je se…
Krémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Ideální salát na svačinku. Zeleninu je vhodné zařazovat pravidelně do jídelníčku, její benefity jsou všeobecně známé. Zálivka ze smetany, ochucená citronem a špetkou…