Zeleninová směs

isindy Kuchařka: isindy

dle velikosti sklenic Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

900 g celeru
900 g mrkve
400 g petržele či pastiňáku
500 g kedlubny
400 g květáku
400 g cibule
200 g česneku
100 g celerové natě
80 g petrželové natě
500 g másla
1 kg soli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré váhy jsou uvedeny po očištění zeleniny.

  2. Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15 min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout, nesterilovat.

  3. Při použití pozor na již obsaženou sůl, ať nepřesolíte :)

  4. Nemusí se skladovat v lednici, ale je vhodné mít raději v chladnu (sklep, komora...).

  5. Výborný pomocník do polévek, omáček, pod maso atd.

Poznámka

Zdroj: už asi 15 let mám ve svém sešitě receptů, netuším, odkud ke mně přišel

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninová směs

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Taky jsem to dřív dělala, ale poslední dobou si kořenovou zeleninu do polévek raději suším. V dobře těsnící velké sklenici yydrží na celou zimu. Jen to není vhodné pod maso. Začínám sušit na kamnech v období podzimu, až se začíná topit a tak ani nespotřebuji žádnou energii.:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Bibinka: děkuji ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Isí, dobrej nápad a asi to začnu dělat každý rok, je to hodně rychlé a my zeleninové polévky rádi, možná tam mám něco navíc a o něco zase méně té zeleniny a výsledek bezva:yes: Dodávám ti fotky a k nim 9.bodík:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    TÉDA BIBI to máš zásobu zeleniny:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Janacek Janacek

    Mám skoro stejný recept,ale ve skleničkách mi to první rok zkvasilo.Od té doby dělám zeleninu bez soli.Po chvíli podušení s máslem a vychladnutí,plním do mikrotenových sáčků.Uplácám obdélníkovou placku a tu hranou dlaně rozdělím na 4 až 6 čtverečků a dám zmrazit.Je to skladné a pak jen uloupnu do polévky potřebný kus .

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Také jsem kdysi dělávala a je důležitý správný poměr soli.Stalo se mi jednou, že to brzy začalo kvasit a od té doby jsem do toho nešla.Když se přesolí, tak se zase nemůže moc toho použít, raději jsem dávala takto pomleté do mražáku:-) a bez soli

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Jana, díky za upozornění, doplňuji

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    finneta - bohužel foto momentálně není, spotřebovala jsem vše a ještě jsem se nedokopala k nadělání dalších zásob...ale chystám se, chystám....;-), a pak fotku dodám...

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Uvítám každý receptík na zpracování zeleninových výpěstků.Ukládám a jistě vyzkouším.Díky:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já si to představit umím, přesně tohle jsem kdysi hodně dělávala, Ovšem je třeba napsat, že když směs dáme do polévky, musíme dát pozor na solení!! Směs je pořádně slaná ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • finneta finneta

    škoda, že není fotka. to si pak člověk hned lépe představuje.:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninová směs zeleninová směs recepty zeleninové zavařeniny zeleninová směs v soli zeleninové směsi zeleninová směs recept zeleninová směs na zimu zeleninová směs do mrazáku směs zeleniny zeleninove smesy zeleninová zavařenina zpracování zeleniny na zimu skladné i zeleniny na na zimu recepty na zeleninove smesi směs ze zeleniny recept zeleninová směs zeleninové směsi recept nakládaná zeleninová směs smažená zelenina na skladování na na zimu recepty ze zeleniny