Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá rýže s kuřecím masem po provensálsku ve varném mixéru

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Černá rýže z oblasti Provence je považována za zdraví prospěšnou plodinu. Má velký obsah přírodních barviv a oříškovou příchuť. Spolu s trochou masa, sezónní zeleninou a provensálskými bylinkami nás pozve na návštěvu do jihofrancouzské kuchyně.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 914 kJ /
1 892 kcal
Bílkoviny89,11 g
Tuky43,79 g
Vláknina21,31 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 5,08 g
Sůl12,62 g
Sacharidy275,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme přílohy. Rýži podle potřeby přebereme a propláchneme. Vložíme do košíku varného mixéru, přidáme olej, sůl a vodu a spustíme program rýže na 20 minut. Krok 2: Po skončení programu přesypeme do thermomísy a necháme v uzavřené nádobě do servírování. Rýže dojde do správné konzistence. Krok 3: Brambory neloupeme. Připravíme je zvlášť na páře. Po dobu 10 minut v multifunkčním hrnci. Ostatní zeleninu nakrájíme a rozdělíme na talíře. Krok 4: Do nádoby mixéru vlijeme olej, vložíme cibuli a česnek. Spustíme maximální teplotu na 3 minuty při pomalém míchání. Krok 5: Po skončení nastavíme na program restování masa (160 °C), vložíme rovnoměrně do nádoby osušené maso a spustíme program na 7 minut. Krok 6: Na připravené talíře navrstvíme rýži, rozkrojené brambory. Přidáme hotové maso. Vše zakápneme dobrým olivovým olejem. Osolíme vločkovou solí a okořeníme provensálskými bylinkami.

TIP: Provensálské byliny

Zveřejněno 10. 7. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Připravuji rýži se zeleninou jako hlavní součást jídla. Maso je opravdu jen pro chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá rýže s kuřecím masem po provensálsku ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k89A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá rýže s kuřecím masem po provensálsku ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k89A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, olej olivový, sůl, voda, prsa kuřecí, olej olivový, cibule, česnek, brambory rané, salát ledový, kedlubna, avokádo, rajče, okurka čerstvá, rajče sušené v oleji, paprika, olej olivový, sůl, koření provensálské

Přidat fotografie receptu