Odlehčený segedín - pro nejmenší

Suroviny

plátek vepřového masa
sůl
mletý kmín
kousek sádla
kedlubna
cibulka
sůl
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový plátek nakrájíme na kousky. V kastrůlku rozpustíme sádlo a maso na něm na mírném plameni orestujeme. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Kedlubnu nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme sádlo a jemně orestujeme cibuli. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, podlijeme vodou a necháme cca 15 minut podusit.

  3. Maso smícháme s kedlubnovým zelím a podáváme s knedlíkem nebo s brambory.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Dělala jsem segedín pro nás a dcera vždy chce jíst to, co my. Vzhledem k tomu, že klasický segedím pro ni ještě není, udělala jsem jí odlehčenou variantu, aby to vypadalo, že má to stejné.

Komentáře k receptu Odlehčený segedín - pro nejmenší

Tématické fráze: segedin z kedlubny segedin pro děti segedin s kedlubny segedyn z kedluben