Dušené vepřové maso s kedlubnou

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 45 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

300 g vepřové maso - plec, karé, krkovice, kýta
1 větší kedlubna
30 g uzeného špeku nebo slaniny
1 cibule
1 větší stroužek česneku
snítka tymiánu nebo majoránka či rozmarýn - dle chuti
sůl
drcený kmín
mletý pepř
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka s vodou
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout.

  2. K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

  3. Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme.

  4. Podáváme s bramborami, noky, těstovinami, knedlíkem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dušené vepřové maso s kedlubnou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové s kedlubnou vepřové s kedlubnami recept na maso s kedlubnou maso s kedlubnou vepřové maso s kedlubnami dušené vepřové maso recepty vepřové a kedlubnou vepřová s kedlubnami maso s kedlubnami recept vepřové s kedlubnou recept kýta vepřové maso recepty dušené vepřové maso s kedlubnami dušené vepřové s kedlubnami recepty veprove s kedlubnou recepty vepřové na kedlubnách veprove s kebludnou veprova s kedlubnou dušenévepřové maso s kedlubnou

Zapomněl/a jsem heslo