Kedlubňáčky

Suroviny

4 větší kedlubny
2-3 brambory
150 g uzeného masa
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
3-4 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
špetka pepře
olej na smažení podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo.

  2. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na velmi drobné kousíčky nebo ho také nastrouháme.

  3. Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře například mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčky tak budou pikantnější.

  4. V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit za sádlo) a lžící nabíráme směs, kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.

  5. Smažíme při mírné teplotě z obou stran dozlatova. Po usmažení placky klademe na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo zeleninovou oblohou.

Poznámka od kuchařky

Brambory nastrouhej zvlášť v misce, potom vymačkej přebytečnou vodu a teprve pak je přidej k nastrouhané kedlubně. Směs tak nebude zbytečně zředěná bramborovým škrobem.

Komentáře k receptu Kedlubňáčky

  • Frantiska Frantiska

    Delala jsem je vcera, místo uzeneho jsem dala sunku od kosti a jarni cibulku i s nati. Ja je nejedla, udelala jsem si misto toho dusene kedlubny .), ale dam si je dneska.
    Spolustravnici davaji bod, ale vyjadrili se, ze sunka byla naprosto zbytecna :)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    evca13:Super, to už je jiná!!:-):yes:

    Odpovědět

  • evca13 evca13(autor receptu)

    Omlouvám se nějak jsem to nestihla :-). Dělala jsem je dneska prvně a chutnaly výborně. Taťka dodal, že jich bylo málo :-D.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibinka: Já jsem je teď viděla v "Pošli recept", taky mne zaujaly. No, ale fakt je, že hotové placičky bych uvítala spíš, než jen těsto:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evčo, kde máš hotové ty kedlubňáčky-usmažené:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: kedlubňáčky recept kedlubňáčky kedlubny recepty-kedlubňáčky