Kedlubnová polévka s batáty
Recept ještě nebyl hodnocenKaleráb narežeme na menšie kúsky a v slanej vode uvaríme domäkka Potom rozmixujeme. Na troche oleja orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme na malé kocky narezané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaleráb narežeme na menšie kúsky a v slanej vode uvaríme domäkka Potom rozmixujeme. Na troche oleja orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme na malé kocky narezané…
Mrkev a kedluben očistíme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev s…
Cuketu a ostatní zeleninu pokrájíme na kousky, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Pak rozmixujeme tyčovým mixerem, vlijeme rozkvedlané vajíčko a ochutíme podravkou,…
Těstoviny libovolného tvaru uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Přidáme kukuřici a hrášek, které nejprve scedíme od nálevu. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli,…
Kedlubnu, mrkve, zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo.Do hrnce dáme olej a zeleninu na něm asi 4 minuty restujeme. Přidáme majoránku, koriandr, kari, ovesné vločky a…
Cibuli nakrájíme a osmahneme, můžeme při smažení přidat trochu cukru, aby došlo k lehké karamelizaci. Mrkev nastrouhanou nahrubo či na plátky přihodíme spolu s nasekanou…
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro…
Tento lahodný a zdravý pokrm spojuje chuťově bohatou pečenou zeleninu s jemně oříškovým bulgurem, čímž vytváří harmonický a sytý hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Klasické české pokrmy si nikdo nedovede představit bez dušeného zelí. Zkoušeli jste však zelí z kedlubny? Má příjemně nasládlou chuť, voní po česneku a hodí se k…
U nedělního oběda nesmí chybět opravdu sytý a chutný pokrm. Dušené vepřové maso s kedlubnami voní po tymiánu a česneku a v ústech se krásně rozpadá. Ideální přílohou…
Jarní vitamínová bomba v podobě salátu plného čerstvé zeleniny. Hotový je raz dva a skvěle se hodí jako lehká večeře nebo příloha ke grilovanému masu a rybám. Ideální…
Dobrá polévka je základ oběda. Z téhle na vás z kedlubno - bramborového základu vykouknou svěže zelené kuličky mladého hrášku. Máslová jíška a použité bylinky polévku…
Jemná a lahodná pomazánka z ricotty a brynzy, s kedlubnou, ředkví a paprikou, je hotová během chvíle a poslouží tak jako rychlá svačinka nebo nenáročná večeře. Hotovou…
Knedlo-zelo-vepřo tentokrát přinášíme v lehce alternativním podání. Křehký kořeněný bůček propečeme k dokonalosti a servírujeme jej s nadýchanými knedlíky z hrnečku.…
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept…
Když se spojí tradice s moderní přípravou, vznikne jídlo, které se připraví téměř samo. Dlouhým marinováním vepřová plec nasaje chutě a vůně koření, v pomalém hrnci se…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Na pánvi opražíme maso , které jsme nakrájeli na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme sójovou omáčkou. Osmahneme a podáváme s brambory nebo…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Veškeré váhy po očištění zeleniny Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout,…
Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek. Osolíme, osladíme, přidáme…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
V míse smícháme celer včetně poloviny nálevu, na jemno strouhaný kedluben a mrkev, nahrubo jablko a drobně pokrájenou cibulku. Promícháme s majonézou, ochutnáme, osolíme…