Brabci ze „Šlajfu“

Vepřové maso Doba přípravy: 3 hod 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 3 hod 4 názory

Suroviny 6 porcí

1 kg vepřová plec
20 dkg vepřový bok
1 ks cibule (velká)
4 ks stroužek česneku
2 špetky tymián
2 špetky mleté nové koření
1 lžička červená paprika
kmín
sádlo
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na větší kostky okořením a osolím řádně vše do masa vetřu.

  2. Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo.

  3. Posypu polovinou cibule nahrubo nakrájenou a na plátky nakrájenými dvěma stroužky česneku.

  4. Vložím maso do pekáčku na cibuli a zasypu zbytkem cibule a česneku.

  5. Podliji vodou tak, aby bylo maso do ¾ ponořené.

  6. Přikryji poklicí, pekáčem nebo alobalem a vložím do trouby vyhřáté na 120°C. Ponechám maso v troubě bez kontroly 2 hodiny.

  7. Poté maso odkryji lopatkou odspoda opatrně promíchám a doliji vodu.

  8. Pak zvýším teplotu na 250°C a maso dopeču do červena na křupavou kůrku cca 20 minut. Vyndám z trouby a podávám s knedlíkem a se zelím nebo s chlebem a okurkou.

Poznámka od kuchařky

Dobrá kombinace je:

Brabci ze „Šlajfu“ + Housko – bramborové knedlíky paní hajné ze „Šlajfu“ + Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“ - viz. Toprecepty.cz

Komentáře k receptu Brabci ze „Šlajfu“

  • cecilka cecilka

    Skvelé, vyskúšala som a konečne viem, kde som robila chybu, keď som robila vrabca. Dávala som olej a nie bravčovú masť. A trochu som to vylepšila, pretože sme cibuľoví, dala som nie jednu ale dve. A k tomu aj knedle aj kapusta=zelí ze "Šlajfu", jednoducho balada.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    ;-) Přílohy, které uvádíš, dávám jako rozklikávací, aby se snadno našly:
    http://www.toprecepty.cz/recept/41496-housko-%E2%8...
    http://www.toprecepty.cz/recept/41497-kysele-zeli-...
    :-p Brabčáky u nás můžeme - máš je krásně vypečené - mňam. :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Super recept, chválím a vyzkouším :) Jen s těma fotkama by to chtělo něco udělat, jste z restaurace, tak určitě moc dobře víte, že člověk jí i očima :o)

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    Pane Pepo, trošku zkuste foťáček zaostřit.:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: veprovy brabec vepřoví brabci vepřový brabci vepřove brabce vepřové brabci pečený brabec brabec brabec recepty na vepřového brabce pečené brabce pečený brabci pečený vepřový brabec brabec a brabec vepřového brabce recept na pečené brabce brabci z vepřového masa hovězí brabec maso na brabce brabce knedlik zeli recept brabci veprove plece