Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Recept ještě nebyl hodnocenNa jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
V rozehřáté hluboké pánvi na olivovém oleji zesklovatíme nasekanou cibuli a necháme rozvonět česnek. Přidáme cuketu nakrájenou na nudličky, protlak a koření. Vše…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout.Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první…
Abych si přípravu zjednodušila, hodila jsem tvarůžky do mixéru a nechala krátce pomixovat nahrubo. K takto připraveným tvarůžkům si přidáme cibulku a papriku nakrájenou…
Maso a kapusta se dělá zvlášť. Maso nakrájím na větší kostky, osolím, opepřím, posypu kmínem, trochu podliji vodou a upeču v troubě do měkka. Kapustu nakrájím na kousky…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby…
Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme…
Velmi rychlé, chutné a jednoduché jídlo. Uvařím rýži klasickým způsobem, do vody s rýži přidám snítku rozmarýnu - rýže natáhne vůni této bylinky. Pokud v rýži zůstane…
Křemenáče nakrájíme a přidáme k osmahlé cibulce, smažíme na másle, dokud houby nepustí vodu. Osolíme, okořeníme a dusíme 15 minut. Udušené houby smícháme s nasekanou…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Exotické pokrmy a chutě jsou skvělou příležitostí, jak se alespoň na chvíli přenést do jiné země. Tento recept na ostrou polévku vám přiblíží chutě Asie a přinese vám…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova.K ní pak přidáme na plátky pokrájené žampiony,…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, brambory, papriku a orestujeme. Přisypeme sladkou papriku, majoránku, kmín a vmícháme…
Vývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří…
Maso nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky, naklepeme, aby maso nebylo tuhé. Pak roštěnky z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne…
Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na plátky.V hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleje (aby se nám jídlo nepřipálilo), naklademe plátky brambor, uhladíme do…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí. V hrnku…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar
Dny Marianne přinášejí pestrou paletu slev. Výhodně nakoupíte třeba kuchařky, ale i pomocníky do kuchyně
Jak na domácí marmelády? Přinášíme zaručené rady, se kterými se vždy povedou!