Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Polévky 0 názorů

Suroviny

1 menší květák
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer - množství podle každého)
1 malý pórek
máslo na zjemnění
špetička muškátového květu
špetička kurkumy
sůl
drcený kmín
1 vejce
libeček
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, libeček, kurkumu, zalijeme vodou a dáme vařit. Květák omyjeme, rozebereme na kousky a přidáme vařit k zelenině.

  2. Když je květák měkký (pár růžiček květáku si necháme na ozdobu na polévku), rozšťoucháme květák v polévce šťouchadlem. Ochutíme solí, pepřem, přidáme muškátový oříšek. Zalijeme rozšlehaným vejcem, krátce povaříme a nakonec zjemníme máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: květáková polévka květáková polévka s pórkem kořenová zelenina v soli do polévky květáková polévka se zeleninou květaková pórková polévka květák zelenina polévka kořenová zelenina v soli do polévek recept na zeleninovou polévku zeleninova polevka s porkem kvetakovaporkova polyvka videorecepty květáková polévka se zeleninou kvetakova polevka fotky tecept na kvetakovou polévky zeleninova kvetakova polévka květakova polevka z porkem videorecepty porková polévka se zeleninou kořenová zelenina na másle se solí jak zjemnit ostrou polevku top tecept květáková- porková polévka

Zapomněl/a jsem heslo