Brambory podle Orlice
Recept ještě nebyl hodnocenMalé brambory i se slupkou omyjeme, dáme do misky, posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem, rozsekaným česnekem, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Malé brambory i se slupkou omyjeme, dáme do misky, posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem, rozsekaným česnekem, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. …
Na oleji jsem orestovala maso, přidala cibuli a česnek, sůl, jenom po jedné straně jsem zlehka poprášila kmínem, tymiánem a zázvorem, přidala 2 lžíce marinády, bobkový…
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.V hrnci rozpalte olej a…
Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku. Maso nakrájíme na velké kostky,…
Na oleji osmahneme krájenou cibuli a větší kousky žampionů. Podlijeme několika lžícemi vody, vhodíme nasekané bylinky, kmín, osolíme a krátce podusíme doměkka.Vlijeme…
Kapustu omyjeme a nakrájíme na nudličky, dáme do hlubšího hrnce a podlijeme vodou tak, aby sahala asi do poloviny výšky kapusty. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky…
Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…
Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na…
Maso nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky, naklepeme, aby maso nebylo tuhé. Pak roštěnky z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Vodu je třeba ke konci…
V hrnci na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené, oloupané buřty a po obou stranách je opečeme. Přidáme sójovou omáčku,…
Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli na másle restujeme, okořeníme. Do zeleniny naklademe naporcované kuře, pokapeme olivovým olejem a dáme péct. Podáváme…
Syrečky nastrouháme na hrubo, smícháme s tvarohem, přidáme cibuli i prolisovaný česnek, okořeníme a podle potřeby zředíme mlékem. Vymícháme, dáme do nádobky, přikryjeme…
Na jemně pokrájeném špeku (nebo oleji, chceme-li polévku bezmasou) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a…
Buřty rozkrojíme na půlku, necháme sežehnout z obou stran nad žárem, mezitím připravíme:Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na dno pekáče. Česnek nasekáme…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…
Brambory omyjeme, pokrájíme na kostičky. Omytý květák rozebereme na růžičky vše povaříme s kmínem - cca 5 minut v osolené vodě.Šunku a omytý pórek pokrájíme na kousky.…
Z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Klasický chlebík s rovnoměrnou střídou příjemně provoní kmínem celý domov. Kmín pomáhá k lepšímu trávení, doporučuje se proti nadýmání a má mnoho dalších, tělu…
Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve…