Kmínové placky
Recept ještě nebyl hodnocenKrupici, vejce a ostatní suroviny řádně zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.Rukama máčenýma ve vodě tvoříme placičky a smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Placičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krupici, vejce a ostatní suroviny řádně zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.Rukama máčenýma ve vodě tvoříme placičky a smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Placičky…
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.V hrnci rozpalte olej a…
Pažitku a cibuli nasekáme najemno. Tvarůžky a Romadůžek nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Chilli papričku nakrájíme a přidáme spolu s cibulí, pažitkou a olejem do…
Stehna rozdělíme v kloubu (oddělíme paličku), krkovičku nakrájíme na kusy (1-2 na porci), cibuli nakrájíme na širší proužky a žampiony na plátky. Lornu lehce vymažeme…
Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…
Čtvrtky z vnitřní strany na kosti nařízneme, decentně odhalíme kosti a vetřeme z obou stran koření a sůl. Omyté brambory podélně rozpůlíme, cibuli oloupeme, pokrájíme na…
Dala jsem si rozehřát troubu na 200°C. Všechny ingredience kořenící směsi se smíchají dohromady. Směs se dá např. ve skleničkách poměrně dlouhodobě skladovat a…
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, které opečeme na rozehřátém tuku v dostatečném velkém hrnci.Maso restujeme za občasného míchání, dokud nepustí šťávu, tu…
Do většího hrnce dáme olej nebo máslo a vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku. Pár minut restujeme, poté přihodíme brambory a pórek nakrájené na menší kousky.Přidáme sůl,…
Syrečky nastrouháme na hrubo, smícháme s tvarohem, přidáme cibuli i prolisovaný česnek, okořeníme a podle potřeby zředíme mlékem. Vymícháme, dáme do nádobky, přikryjeme…
Do větší misky dáme mouku, osolíme, přidáme olej a za stálého míchání přiléváme vodu, až získáme těsto hustší než lívancové. Necháme odpočívat, aby mouka nasákla a zatím…
Na drobně pokrájenou cibuli nasypeme na nudličky nebo kostky pokrájené uzené maso, které zasypeme nasekaným česnekem. Poté přidáme pokrájenou neloupanou mladou cuketu…
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Oblíbenou českou klasikou je bezesporu sekaná, které málokdo odolá. Za pomoci pečicího hrnce zvládnete hravě upéct sekanou, plnou papriky a jarní cibulky, krásně vonící…
Guláš se řadí mezi oblíbená jídla v naší kuchyni. S tímto receptem připravíte na oběd snadný a chutný guláš z vepřového masa. Jako přílohu k němu můžete podávat drobné…
Pečení domácího chleba je trendem současnosti. Práci nám usnadní použití domácí pekárny, ve které se těsto hněte, kyne i peče. Na chleba chlebovič si díky malému…
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně…
Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete…
Další z polévek patřící do zlaté truhličky tradičních receptů našich babiček. Jednoduchost, pouze trocha základních surovin a nasbírané houby. Přitom po spojení všech…
Vepřové kotlety s balkánským nádechem voní po rajčatech, slanině a paprikách. Čerstvé papriky stačí podusit na skus, hotové jídlo pak podávejte s rýží a posypané sekanou…