

Křupavé bramboráky s ovesnými vločkami
Suroviny
- 6 velkých brambor
- 1 hrnek ovesných vloček
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- drcený kmín
- pepř
- majoránka
- hladká mouka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Brambory a česnek nastrouháme, přidáme ovesné vločky, vejce a koření - dle chuti. Záměrně neuvádím množství.
Vše smícháme dohromady a necháme chvilku odležet, aby vločky pěkně nasákly. Poté zahustíme hladkou moukou. Smažíme placky na oleji po obou stranách pěkně dokřupava.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupavé bramboráky s ovesnými vločkami
-
Opravdu výborný. Chutná i manželovi, který se normálním bramborákům vyhýbá jak může.
-
Opravdu výborné!
Lepší jak "originál"
Ani jsem nezahušťovala moukou a byly mňamózní
-
Výborné-na sádle smažené neměli chybu
a opravdu jsou křupózní
bodík letí
-
vyzerajú suprovo
-
Ilona Kudrhaltová Kaulfuss:
ŠPICA, přátelé a to já u jídla nikdy nejásám.K tomu salátek ze zelí s mrkvičkou, mňam mňam -
Zítra vyzkouším
-
Dělám je už dlouho. Ale na rozdíl od uvedeného receptu žádnou mouku nepřidávám. Zahušťuji jen ovesnými vločkami. Hodně kořením a je to boží. Už jiné ani nedělám.
-
vyzkouším, bramboráky máme rádi v jakémkoliv stavu
-
super křupavé.
-
Tak dnes jsem dělala a byly mňáááám
.Konečně se mě taky něco povedlo
-
No to je bezva nápad
To vyzkouším
-
Radvik:díky za pochvalu a jsem ráda, že chutnají
-
Vynikající, dělala jsem dnes k obědu, vůbec nejsou mastné a úžasně křupavoučké, moc jsme si s přítelem pochutnali, příště už dělám jen tyhle a žádné jiné
-
Vypadají lákavě určitě vyzkouším
-
+20