Plněná kuřecí stehna se žampionovou směsí

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
200 g žampionů nebo 1 plechovka krájených žampionů
2 cibule
1 šalotka
1 lžíce sojové omáčky
½ lžičky drceného kmínu
2 stroužky česneku
8 kousků naložených sušených rajčat v oleji
1 hrst hrášku
máslo na 2 prsty
1 malá kapie
4 plátky šunky
sůl
pepř
červená paprika
olej
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme.
    Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek na plátky a druhý česnek nasekáme na drobno.

  2. Na oleji osmažíme šalotku, přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a vložíme plátky žampionů.
    Osolíme, opepříme, přidáme kmín, sušená rajčata a restujeme cca 6 minut. Nakonec přidáme sojovou omáčku, hrášek a ještě cca 1 minutu restujeme. Necháme částečně vychladnout.

  3. Mezitím olejem vymažeme dno pekáče a poklademe kolečky cibule.

  4. Mezi kůži a masem na stehnech vložíme přehnutý plátek šunky, naplníme žampionovou směsí a dobře zajistíme párátkem.
    Naskládáme do pekáče, posypeme paprikou, poklademe plátky česneku a másla.
    Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem.

  5. Pečeme 15 minut na 200 C°C, pak stáhneme teplotu na 110 C° a ještě pečeme asi 45 minut.
    Sundáme alobal, přelijeme šťávou z pečeně a necháme ještě 10 minut péct na barvu. Je potřeba hlídat, každá trouba peče jinak.

  6. Hotová stehna servírujeme se zbylou žampionovou směsí posypanou proužky kapie a pečenou cibulí se šťávou.
    Jako příloha je výborná bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 145 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná kuřecí stehna se žampionovou směsí

Zapomněl/a jsem heslo