Tofu na způsob tresčích jater

Bezmasá jídla Doba přípravy: 10 minut příprava , 5 minut tepelná úprava 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 10 minut příprava , 5 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny 1 porce

180 g lahůdkového tofu
1 kostka čerstvého droždí
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička mleté červené papriky
1 dl olivového oleje
1 lžička majoránky
K podávaní:
1 menší červená řepa
1/2 lžičky mletého kmínu
strouhaný křen dle chuti
listy salátu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a pražíme, kým droždie nezavonia.

  2. Pridáme nahrubo nastrúhané tofu, 3 lyžice vody, ochutíme sójovou omáčkou, prelisovaným cesnakom, majoránkou a mletou paprikou. Necháme prejsť varom.

  3. Cviklu nastrúhame, premiešame s rascou a strúhaným chrenom.

  4. Podávame na tanieri s listami šalátu, nastrúhanou cviklou a chlebom, príp. pečivom.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Nový tofu receptár.

Komentáře k receptu Tofu na způsob tresčích jater

K receptu nejsou žádné komentáře.