Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivy - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kuřecí na kopřivách

Kuřecí na kopřivách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mladými jarními kopřivami můžete ozvláštnit téměř jakýkoliv pokrm. Hodí se i do jednoduché směsi z kuřecího masa, kterou můžeme podávat s oblíbenou přílohou, třeba…

poslirecept

25 min

Kopřivové suflé

Kopřivové suflé

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky.Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…

Sirup z kopřiv

Sirup z kopřiv

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou…

poslirecept

60 min

Kopřivačka nakyselo

Kopřivačka nakyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme octem, solí (eventuelně…

Pstruh s bylinkovým bříškem

Pstruh s bylinkovým bříškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…

Domácí kefírový sýr

Domácí kefírový sýr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Hustější kefír z tibetské houbičky přecedíme přes pláténko (dolů stéká syrovátka - nevylévat je velmi zdravá a dá se vypít nebo použít třeba do domácího chleba). Pomocí…

1 4 5 6