Kopřivovo - tvarohová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenListy žihľavy umyjeme v studenej vode, vhodíme do vriacej vody, vypneme zdroj tepla. Po chvíli vyberieme - scedíme a vymačkáme od vody, posekáme na drobno na doske. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy žihľavy umyjeme v studenej vode, vhodíme do vriacej vody, vypneme zdroj tepla. Po chvíli vyberieme - scedíme a vymačkáme od vody, posekáme na drobno na doske. Do…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse. Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení,…
K příchodu jara patří také spousta různých zelených bylin. Kopřivy můžete zužitkovat nejen do nádivky, ale třeba také do kváskového chleba. Čerstvě upečený chléb krásně…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Kopřivy jsou velmi rozšířeným plevelem, jsou ale zdravé a jídlu dodají hezkou barvu i svěží chuť. Vyzkoušejte je například zapečené s bramborami a krůtím masem. Vše…
Řízek jistě patří mezi oblíbené pokrmy, jak na všední, tak i sváteční den. S příchodem jara máme možnost řízky obohatit o náplň z listů čerstvé kopřivy, ke kterým…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Kopřiva je skvělou jarní bylinkou, která dodává pokrmům lehký říz a výtečnou svěžest. Připravte z jejích lístků kaši, kterou zabalíte do vepřové kýty spolu s vařenými…
Jaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…
Pokud vás již omrzeli sladké palačinky, můžete vyzkoušet tyhle slané, plněné a bohatě sypané na povrchu. Zapečením sýrů a nádivky vznikne dokonalá kombinace chutí.
Jednou z nejznámějších léčivých bylin je kopřiva, která má na jaře tu největší sílu. Kopřiva pomáhá pročistit organismus a ač se to na první pohled nemusí zdát, můžeme…
Příprava jarní krémové polévky je úzce spjata s přírodou. Abyste si ji mohli uvařit, je potřeba si udělat procházku a nasbírat potřebné ingredince. Odměnou vám bude…
Tato sváteční sekaná ohromí báječnou chutí. Přidáme do ní i uzené maso, slaninu a kopřivy. Uvnitř sekané se skrývá marinovaná vepřová panenka a vařená vejce. Sekanou…
Lámete si hlavu s tím, co uvařit na Velikonoce? Recept na pečená kachní stehna s jarní nádivkou vám jistě přijde vhod. Kachna patří mezi velmi oblíbená sváteční jídla a…
Beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Pokud však nejste příznivci sladkého, můžete upéct beránka slaného. Nádivku z uzeného masa, kopřiv a rohlíků stačí vložit…
Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit…
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Nádivka, nebo také hlavička, patří mezi tradiční velikonoční pokrmy. Je plná mladých kopřiv a uzeného masa a svojí chutí navodí tu správnou velikonoční atmosféru. Upéct…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…