Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se…
Vaječnou pomazánku s bylinkami máte připravenou během chvilky a poslouží jako skvělá svačina či večeře. Vařená vajíčka stačí doplnit majonézou a pomazánkovým máslem.…
Příroda se zelená a v objevuje se také spousta jarních bylinek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Mezi ně patří také mladé kopřivy, které v kuchyni naleznou své…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
Jaro je pomalu za dveřmi. Příroda se krásně zazelená a pomalu začínají růst mladé kopřivy a medvědí česnek. Tyto dvě jarní byliny v kuchyni naleznou pestré využití.…
Z mladých kopřiv, červených plodů kustovnice čínské a sladkých voňavých jahod připravíme během chvilky netradiční osvěžující zdravé smoothie. Kromě toho, že obsahuje…
Dny se pomalu prodlužují, jsou teplejší a příroda se začíná zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný zeleniny a lučních bylinek je nadupaný…
Z kynutého těsta připravíme mnoho druhů pečiva, ať už sladkého či slaného. Využijte na jaře čerstvě rostoucích kopřiv a zakomponujte je právě do těchto uzlíků. Kopřivy…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Jarní zelené dny jsou tu a k nim patří i spousta bylinek. Vychutnejte si šťavnaté jarní kuřátko s nádivkou z mladých kopřiv. Tento chutný pokrm můžete připravit o jedné…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Jarní detox s bylinkami vás děsí přemírou zdravého ve skleničce? Zkuste dojít na půl cesty. Využijte přirozenou sladkost a chuť banánu, jablka i limetky a spojte je se…
Lasagne patří k italským pokrmům, ve kterých se střídají dvě náplně. V tomto receptu je jednou z nich tradiční bešamelová omáčka ochucená muškátovým oříškem a druhou je…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Milujete vůni čerstvě upečeného kváskového chleba? Na jaře ho můžete jednoduše ozvláštnit – přidejte do těsta nasekané mladé kopřivy. Pak už jen nechte kynout a upečte…
Sbíráte rádi jarní bylinky? Pak je tahle polévka přesně pro vás. Využijete v ní spoustu darů přírody a tělu dodáte pořádnou dávku vitamínů. Navíc obsahuje skvělý tip na…
Pod tajemným názvem mamracháč se skrývá slaný koláč z bramborového těsta, který má spoustu variant. V tomto receptu najdete čtyři druhy náplně, které jsou rozděleny…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, kterou si v této podobě můžete dopřát po celý rok. Hlíva dodá pokrmu šťavnatost a mladé kopřivy lze nahradit baby špenátem nebo…
Smažené placičky jsou skvělým pohoštěním nebo snadnou a výživnou večeří. K uvařeným bramborám přidejte cuketu, cizrnovou mouku a kopřivy, dochuťte jako tradiční…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu, meduňku nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné…
Slané koláče snadno zastanou večeři, ale také pohoštění pro návštěvu. S kombinací jarních bylinek, jako jsou kopřivy, medvědí česnek a špenát můžete připravit tento…