Polévka z jarních bylinek
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava jarní krémové polévky je úzce spjata s přírodou. Abyste si ji mohli uvařit, je potřeba si udělat procházku a nasbírat potřebné ingredince. Odměnou vám bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava jarní krémové polévky je úzce spjata s přírodou. Abyste si ji mohli uvařit, je potřeba si udělat procházku a nasbírat potřebné ingredince. Odměnou vám bude…
V této vynikající polévce zužitkujeme spoustu jarních bylinek, díky kterým bude opravdu svěží. Kromě bylinek do polévky přidáme brambory a kysanou smetanu. Stačí krátce…
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…
Tato sváteční sekaná ohromí báječnou chutí. Přidáme do ní i uzené maso, slaninu a kopřivy. Uvnitř sekané se skrývá marinovaná vepřová panenka a vařená vejce. Sekanou…
Jemné, šťavnaté a po kopřivách lehce pikantní kuřecí maso je ideální pro první jarní kny, kdy jsou kopřivy ještě mladé. Kuřecí maso je snadné na přípravu a plné bílkovin…
K velikonočním svátků patří spousta tradičních sladkých i slaných dobrot. Mezi ty slané se řadí oblíbená hlavička, nebo také nádivka, ve které nalezneme mladé kopřivy.…
Beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Pokud však nejste příznivci sladkého, můžete upéct beránka slaného. Nádivku z uzeného masa, kopřiv a rohlíků stačí vložit…
Recept na hňupky (pampuchy) je z Valašska. Jsou výborné čerstvě usmažené. Zkuste je připravit podle osvědčeného receptu a přidejte k nim jarní listovou zeleninu a…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Výborná nádivka plná krůtího a kuřecího masa, vajec a zelených kopřiv navodí jarní náladu. Můžeme ji servírovat zatepla i studenou. Ideální je ji připravit den předem a…
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
Vaječnou pomazánku s bylinkami máte připravenou během chvilky a poslouží jako skvělá svačina či večeře. Vařená vajíčka stačí doplnit majonézou a pomazánkovým máslem.…
Jaro je pomalu za dveřmi. Příroda se krásně zazelená a pomalu začínají růst mladé kopřivy a medvědí česnek. Tyto dvě jarní byliny v kuchyni naleznou pestré využití.…
Příroda se zelená a v objevuje se také spousta jarních bylinek, které mají pozitivní vliv na naše zdraví. Mezi ně patří také mladé kopřivy, které v kuchyni naleznou své…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
Dny se pomalu prodlužují, jsou teplejší a příroda se začíná zelenat. S příchodem jara měníme hutná jídla za lehčí. Salát plný zeleniny a lučních bylinek je nadupaný…
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Z kynutého těsta připravíme mnoho druhů pečiva, ať už sladkého či slaného. Využijte na jaře čerstvě rostoucích kopřiv a zakomponujte je právě do těchto uzlíků. Kopřivy…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Využijte síly mladých jarních kopřiv a uvařte si výbornou polévku. Dodá vám vitalitu, vitamíny a pročistí krev. Pokud jako vložku použijete rýži, brambory, nebo jí…
Nádivka, nebo také hlavička, patří mezi tradiční velikonoční pokrmy. Je plná mladých kopřiv a uzeného masa a svojí chutí navodí tu správnou velikonoční atmosféru. Upéct…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…