Shmaky ála cikánský řízek

blikni Kuchařka: blikni

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

200 g šmakouna (shmaky)
2 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička škrobové moučky
lžíce sojové omáčky
koření:
sladká mletá paprika
adžika
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nasekáme na jemno, dáme do mísy. Smícháme spolu se všemi surovinami a necháme aspoň pár hodin odležet. Potom lžící nabíráme malé "hromádky" směsi, které na pánvi roztáhneme do placiček a smažíme na oleji z obou stran (stačí chvilku - 2 minuty z každé strany). Podáváme s bramborem.

Poznámka

Zdravější úprava notoricky známého receptu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Shmaky ála cikánský řízek

  • samantha samantha(neregistrovaná)

    Tak jsem tento recept dnes vyzkoušela a je to výborný.Doporučuji.:-))

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Děvčata, tady stačí kliknout na mapku a zjistíte kde ve vašém kraji můžete šmakouna koupit. http://www.smakoun.cz/index.asp?id=3
    Je to asi starší mapka, protože obchodní řetězec Delvita již neexistuje. Ale jsou tam uvedené další obchody, kde šmakouna můžete koupit. Já ho v Brně kupuji ve zdravé výživě na Lidické. A šmakouna taky doporučuji. :yes: Má málo KJ :yes: :-))

    Odpovědět

  • blikni blikni(autorka receptu)

    Děkuji Iljuši, že mne zaskočila ve vysvětlení :-). Každopádně šmakouna mají standardně v Bille - aspoň u nás ano. A troufám si říct, že to je asi česká specialita, protože moje sestra žijící v USA a zdravující se hodně zdravě, nad šmakounem žasla. Dokonce v USA nemají ani tak dobré sojové maso, jako máme my a už vůbec tam nemají sojový granulát, který jí tam poctivě posíláme. :-K To jen tak pro zajímavost.

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Milá Iljuso,děkuji za popis oč se jedná.Nyní už myslím ,že jsem v obraze.A díky moc za vysvětlení.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    čerpáno z internetu:
    Pro Martu U -
    Šmakoun je proteinový plátek vyráběný českou firmou. Vyrábí se ze slepičích bílků, je mírně ochucený a chutí připomíná uvařený bílek. Když se správně okoření, chutná dokonce jako drůbeží maso.

    V kuchyni s ním zacházíme jako s masem. Do pokrmů ho můžeme podávat až ke konci vaření. Má nízký obsah tuku (0,2g /100 g), neobsahuje žádné sacharidy a pro diety je nadmíru vhodný i pro nízký obsah kalorií.
    ;-)

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Prosím,ale co to je???Ryba nebo nějaký druh masa a z čeho.Jsem z toho Madar.Díky

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marti, jsem nesmírně šťastná, že nejen já jsem neslyšela o šmakounovi!:-D Ale já už ano, právě tady. No a pak jsem zjistila, že ho neznají ani naše prodavačky z Alberta, Billy a td. No a nakonec ho měli v Coopu;-)

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Prosím,co to je ŠMAKOUN??Nikdy jsem to neslyšela.Děkuji

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    to vypadá hezky...:yes:+3

    Odpovědět

Tématické fráze: šmakoun šmakoun recepty šmakoun kde koupit úprava šmakouna recepty na úpravu šmakouna recepty smakoun cikánský řízek řízek šmakoun recept šmakoun úprava šmakoun jako řízek cikánské řízky recept smakoun z čeho je šmakoun řízky ze šmakouna kde koupit šmakouna šmakoun.cz kde koupit šmakoun vaječný protein shmaky recepty bezmasá jídla recepty

Zapomněl/a jsem heslo