Mořská ryba v papilotě
Recept ještě nebyl hodnocenRyba v papilotě je skvělý způsob přípravy ryby, kdy se peče v pevném balíčku z pečicího papíru. Tento způsob uchová šťavnatost a intenzitu chuti. Výhodou je, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryba v papilotě je skvělý způsob přípravy ryby, kdy se peče v pevném balíčku z pečicího papíru. Tento způsob uchová šťavnatost a intenzitu chuti. Výhodou je, že…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Hledáte inspiraci na lehký oběd, večeři nebo jednoduchý předkrm? Pak vyzkoušejte tato zapečená rajčata s vejcem, okořeněná provensálskými bylinkami, s balkánským sýrem.…
Pro nadcházející cuketovou sezonu se vám jistě bude hodit recept na cuketové špízy s mletým masem. Kolečka cukety a masových placiček jsou napíchnuty na špejli a…
Připravte si výživný a sytý oběd v podobě restované cukety s kuřecím masem, který můžeme podávat s čerstvou kapií a salátem. Jednoduchý oběd, který je bohatý na…
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná…
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i…
Pohanku namočíme do horké vody -podle návodu (různé druhy - různá doba). Surimi nakrájíme na kousky a slaninu na kostičky. Na pánev dáme slaninu a orestujeme. Přidáme…
Dyňová časť : Dyňu narežeme na kocky, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a povaríme 10 minút. Cviklová časť : Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme narezanú…
Kuřecí prso rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme, aby nám po rozevření vznikl "motýlek". Potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Necháme aspoň 2 hodinky odležet,…
Na olivovém oleji opečeme na centimetr nakrájená kolečka lilku dočervena a dáme na stranu. Na stejnou pánev přidáme cibuli, opečeme dozlatova, pak česnek, po půlminutce…
Maso opláchneme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče. Posypeme česnekem, provensálským kořením a podlijeme vínem. Na maso poklademe slaninu, jestli je libová,…
Nejprve uděláme marinádu z koření a oleje. Řízky naklepeme, osolíme a vložíme do marinády (nejlépe den předem, ale stačí i hodina, potom řízky obalíme v hladké mouce a…
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky…
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a položíme do ní porce omytých a jen velmi slabě osolených ryb, které zalijeme bešamelovou omáčkou. Nivový bešamel si…
Tvarůžky si rozmačkáme vidličkou, přidáme paštiku, rozetřený česnek a lžičku hořčice. Promícháme. Do prsíček si nařízneme kapsu, naplníme ji směsí, spíchneme párátky a…
Všetky suroviny na marinádu dobre premiešame, filety v nej obalíme a necháme v chladničke odležať aspoň 2 hodiny.Potom filety na panvici na oleji z oboch strán opečieme…
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak…
V olivovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a ty opečeme v topinkovači(lehce). Kolečka poklademe na plech…
Na pánvi osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek, játýrka, koření, orestujeme podlíjeme vínem a smetanou, krátce povaříme a ještě horké…
Květák uvaříme do měkka a poté rozmačkáme/rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, koření a zpracujeme těsto, které rozprostřeme do vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté…
Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso.…
Maso omyjeme a osušíme.Do nádoby dáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, ostatní suroviny na marinádu, promícháme a maso do něj naložíme. Necháme naložené do druhého…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do cedníku a propláchneme několikrát v horké vodě, necháme okapat.Na proužky nakrájenou cibuli si orestujeme na oleji a…