Italská bruschetta

Ostatní Doba přípravy: 15 minút 2 názory

Ostatní Doba přípravy: 15 minút 2 názory

Suroviny

cherry rajčátka
olivový olej
provensálské koření
mozarella
bazalka
sůl
mletý pepř
stroužek česneku
bageta

Postup přípravy receptu

  1. 1. variant: bagetu, paradajky a mozarellu nakrájame na plátky.

  2. Zmiešame soľ a provensálske bylinky s maslom a namočíme v ňom plátky bagety, ktoré opečieme do chrumkava na suchej panvici. Opečenú bagetu obložíme plátkami paradajok, mozarelly a posypeme bazalkou.

  3. 2. variant: Plátky bagety potrieme olivovým olejom a opečieme v trúbe do chrumkava.

  4. Potrieme zľahka cesnakom.

  5. Obložíme plátkami paradajok, mozarelly, osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a podávame za tepla.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: známy taliansky rececept. V reštauráciách sa podáva ako predjedlo, kým prinesú objednaný hlavný chod. Existuje veľa variant.

Komentáře k receptu Italská bruschetta

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    Bruschetta je směs rajčat, cibulky a čerstvých bylinek, jako jsou třeba provensalske bylinky, ale čerstvé. Ne narušené seno. Bageta k nim má být křupavá a křehká, ne vysmažená v oleji. Tohle bych se styděla nazvat Italskou bruschettou... :-/

    Odpovědět

  • vilém vilém(neregistrovaný)

    na fotkach vypada opravdu moc pekne,kdyz jsem si brusketu delal,musel jsem ji pekne vosmahnout,abych dosahnul kyzeneho vysledku dle fotek,tj. karcinogenni kurka a pekne tvrdy stred,ktery poslouzil jako zubni trenazer. Bohuzel jsem nemel toliko salatu jako autor receptu,meli v Albertu posledni dve hlavky.. Vrele doporucuji zejmena seniorum a obcanum s mensim poctem chrupu.... :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na brusketu bruschetta recept bruschetta recepty na brusketu rajčatová bruscheta bruscheta italská bageta recept bruscheta recept bruschetta bruscetta bruschetta recepty italské recepty bruncheta italská bageta recept italské bagety italské předkrmy brucheta recept mozarella recepty bruscetta recept bruscheta recept