Losos na hlívách

narcisk Kuchařka: narcisk

Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení 4 porce Ryby 2 názory

Suroviny

4 filety z lososa bez kůže (cca 200 g kus)
300 g hlívy ústřičné
1 červená paprika
3 jarní cibulky
2 lžičky provensálského koření
sůl
několik plátků másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cibulku a hlívy nakrájíme na menší kousky, promícháme v míse, ochutíme lžičkou provensálského koření a osolíme. Filety osolíme, posypeme zbylým provensálským kořením.

  2. Do remosky nebo pekáčku si nejprve vysypeme asi 3/4 směsi zeleniny a hub, na ně poklademe filety a ty ještě posypeme zbylou směsí. Navrch můžeme ještě přidat několik hoblinek másla.

  3. Pečeme v pekáčku s poklicí nebo v remosce na 160°C cca 30 minut. Díky poklici se nám ryba s houbami pěkně podusí a získá krásnou vůni z hub.

Poznámka

Ryba by po pečení neměla být uvnitř syrová, ale zároveň také ne přepečená, aby zůstala šťavnatá. Dobrou přílohou jsou třeba pečené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos na hlívách

  • mysulka mysulka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Karolíno, vítej na Topreceptech.:-K Ryby mám moc ráda, myslím, že recept dlouho nezůstane bez fota. Bohužel, ale nyní bez mé účasti:-(, foťák mám v opravně:-(

    Odpovědět

Tématické fráze: losos v remosce filety z lososa recepty losos z remosky losos s hlivou hlíva ústřičná losos losos na hlívě ústřičné losos remoska losos s hlívou ustřičnoz recepty na lososa losos s hlívou ústřičnou recepty losos v remosce losos hliva ustricna losos a hlíva ústřičná recept hliva ustricna tunak hlíva ústřičná a losos filet z lososa karbanatky z hlívy grilovany losos s hlivou ryba na hlive recepty hlíva s rybou

Zapomněl/a jsem heslo