

Vepřové plátky zapečené s fazolkami
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- zelené fazolky
- 100 g strouhaného sýra
- 1 zakysaná smetana
- 2 vejce
- kapary
- 1 cibule
- hořčice
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do slabě olejem vymazané zapékací misky dáme polovinu plátků, posypeme cibulí a kapary (kdo nemá rád, vynechá) a pokryjeme je zbývajícími plátky.
Misku přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 30 minut. Alobal sundáme a dopečeme doměkka. Mezi tím smícháme sýr, smetanu a vejce.
Na měkké maso rozložíme fazolky (čerstvé nebo zmražené nejdříve uvaříme - nejlépe na páře) a pokryjeme směsí sýra. Zapečeme v troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky zapečené s fazolkami
-
hmm tak tohle testnu.prisaham:)
-
Vypadá to fakt dobře
brzy vyzkouším.
-
No Marys ... nemám slov, ukládám a krotím chuťové buňky, že teď prostě nééé
-
Nóóó, tak to může být dobré a všechno se to krásně snoubí. Třeba vepřové a fazolky jsou moje oblíbený
musím vyzkoušet