Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: Do 30 min. PT0H30M 4 porce Ryby 25 názorů

Dobrou chuť ;-)
529
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Suroviny

4 ks Pangasia
sůl
1 lžička provensálského koření
2 lžičky rajčatového protlaku
citronová šťáva
8 plátků anglické slaniny (nebo jen 4, dle velikosti)
1/2 lžičky hladké mouky
máslo
voda na podlití (lze použít i dobré bílé víno)
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety si po délce lehce okrojíme do rovna, osolíme, pokapeme citron. šťávou, posypeme kořením (já přidala ještě trošku čerstvého tymiánu) a po délce pomažeme rajčatovým protlakem.

  2. Na vál (stůl) si poklademe plátky slaniny a na ně položíme přpravené filety. Pevně je svineme jako šneky (slanina je tedy částečně smotaná uvnitř rolky) a konce zajistíme párátky.

  3. V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj vložíme rolky a ze všech stran je opečeme. Poté je jemně podlijeme (2 lžíce tekutiny), na pár minut (asi 5 minut) přikryjeme poklicí a necháme dodělat. Hotové rolky vyjmeme a uložíme do tepla.

  4. Výpek v pánvi si poprášíme moukou a zlehka zarestujeme, pak podlijeme tekutinou, řádně promícháme a necháme chvíli provařit. Dle chuti šťávu dosolíme a případně dochutíme pár kapkami citron. šťávy.

  5. Rolky vrátíme do pánve a už jen prohřejeme. Nezapomeneme vyjmout párátka. Podáváme s vařenými, nebo jinak upravenými brambory.

Poznámka

Rolky jsem dělala dle naší chuti a když jsem prohlédla zdejší recepty, tak jsem tu takové nenašla (vím, že tu jsou i jiné). Proto je přidávám, jako nový recept.

Maso zůstane díky zavinutí krásně šťavnaté a jemné. Moje děti (i my), si na něm báječně pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Rolky z pangasiuse s provensálskou vůní

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    vypadá lákavě
    :-p

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    přidávám 28.bodík a fotky.Rolky byly vynikající,taťkovi jsem udělala mega rolku:-D,aby si nestěžoval. Opravdu všem chutnalo!
    Akorát tu slaninu jsem měla z obchodu nakrájenou opravdu na malinkaté pidi plátečky,tak jsem ji dala pár plátků dovnitř,místo ven:-8.

    Odpovědět

  • Mishka Mishka

    To vypadá výborně a ještě lépe to určitě chutná :-8 Dnes určitě vyzkouším k večeři:-K a bodík k tomu:yes:

    Odpovědět

  • veronique veronique

    Dnes děláme už podruhé, výborná chuť, chutná i naší dvouleté drerce (vyndám slaninku:))!! Dávám bodík.

    Odpovědět

  • cameira cameira

    Dělala jsem včera k obědu,chuťově úžasné a rychlé. Jen se mi to nepovedlo udělat tak krásné jako na fotkách-jsem taková patla matla,estetiku moc nedávám:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Petro (neregi.):-) jsem moc ráda, že vám chutnalo. Děkuju:-K.

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    v sobotu jsme zkusili k obědu Vaše rolky a pochutnali jsme si. Šťáva byla výborná, podlívala jsem vínem. Děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    +22:yes::yes:hezký recept a nádherné fotky:-K:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Mirčo to je krása:-O:-KZítra máme rybičkový den,tak se pokusím uvařit podle tebe;-)bodíka posílám to je jasný:-D

    Odpovědět

  • gabik gabik

    :-KKrásné!!!!:yes: +

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Miruš :-) - to je zase náááádhera. :yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Děkuju moc všem, za milé komentíky:-K. Budu ráda, když vyzkoušíte a pak dáte vědět;-).
    Popletko:-) moc Tě vítám na Topkách:-K a na fotky, já se vždycky moc těším:-8;-).

    Odpovědět

  • popletko popletko

    aaaach, to nema chybu, krasa :-* :-p Urcite to co nejdriv udelam - a mozna bude i foto :-8 + 10:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-OMiri, ty s tím foťákem kouzlíš!:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    mirco - taky ráda motám - budu motat podle Tebe:-p:yes:+

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo