Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Recept ještě nebyl hodnocenIndická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Zeleninu-mrkvu, cibulu, papriku pokrajame "V" krajacom na zapalky, paradajku rucne na jemno. Kuracie prsia pokrajame na mensie kusky, pokorenime, posolime, pokvapkame…
Exotické pokrmy a chutě jsou skvělou příležitostí, jak se alespoň na chvíli přenést do jiné země. Tento recept na ostrou polévku vám přiblíží chutě Asie a přinese vám…
Milovníci asijské kuchyně zbystřete. Velmi jednoduchý recept z běžně dostupných surovin vás zve talíři plnému voňavých a lehce pálivých krevet. Krátké restování a rychlá…
Asijská kuchyně k nám do Evropy přinesla úžasné ochucovací komponenty. Z obyčejných, mnohdy zbytkových kousků zeleniny díky nim vznikne velmi chutné a lehce stravitelné…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Zázvor, česnek a chilli nasekáme nadrobno. Mrkev, cuketu, zelí, pórek a výhonky nakrájíme na tenké nudličky.Ve wok pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm orestujeme…
Den předem namočíme fazole do vody a druhý den je uvaříme do měkka s přidanou saturejkou, nesolíme. V papiňáku se vaří 25-30 minut. V kastrolu rozpálíme olej,…
Jenoduchá (Britsko-)Indická kořeněná rajčatová omáčka s tofu a koriandrem. Skvělé k rýži či indickému chlebu, např. česnekovému Naanu. Tofu rozkrojte podélně na dva…
1) Nakrájené suroviny smícháme, zalijeme šťávou z citronu a olejem. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej nebo kokosový tuk a cibulku pozvolna opékejte dozlatova.Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek rozdrťte…
Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi ji osmažíme…
Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na malé kousky a na suché pánvi ji osmažíme…
Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na…
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a zhruba 5 minut ji opékáme. Pak přidáme nakrájený lilek, nadrobno nakrájený česnek a nasekanou čili papričku. Vše opékáme asi 10…
Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul,…
Mungo fazolky zalijte vodou, osolte a vařte do poloměkka. Jak poznáte, že jsou akorát? Nevylámete si na nich zuby a zároveň jste si jisti, že takhle byste je jíst…
Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka.Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme.Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené…
Na větší pánvi rozehřejeme olej a vsypeme hořčičná semínka. Jakmile začnou vonět a „vyskakovat“, přidáme pastu, kterou si připravíme smícháním koření, jemně…
Avokádo, koriandr, mátu a chili papričku rozmixujeme do hladkého krému. Podle potřeby naředíme trochou vody, aby se směs dobře vyšlehala. Ochutíme citronovou šťávou,…
Rybu bez kůže a kostí nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na proužky, limetky a citron vymačkáme. Nasekané chilli na drobno smícháme s cukrem, rybí omáčkou a kořením.…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky. Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou…
Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme na drobné kousky. Smícháme omáčky, víno, ocet a 60 ml nebo dle potřeby vody. Ve 2 lžících vody rozmícháme škrob. Do…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Španělská omeleta s bramborami podle Pavla Berkyho: Slavný kuchař prozradil, jak dodat bramborám výraznou chuť
Jak připravit nejlepší klasickou rajskou omáčku? K božské chuti pomůže vývar i trocha nastrouhaného perníku
Stravovací návyky modelky Naomi Campbell: Má seznam zakázaných potravin a v letadle by jídlo nikdy nepozřela, říká její kuchař