Rýžové vločky s bramborami - Batata Pohe
Recept ještě nebyl hodnocenPohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe,…
Nejprve si připravíme zálivku. Do teplé vody vsypeme cukr a důkladně ho rozmícháme, pak přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu a přidáme najemno nakrájenou papričku a…
Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé…
Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji opečeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a restujeme. Osolíme, vhodíme brambory a…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde…
Karbanátky se dají připravit i dietněji, místo smažení je jednoduše upečte v troubě. Můžete vyzkoušet, jak vám budou chutnat podle tohoto receptu s přidáním čerstvého…
Čočku uvaříme podle návodu.Mezitím v míse smícháme na kousky nakrájená cherry rajčátka s citronovou šťávou, olivovým olejem a hrubozrnnou hořčicí.Vmícháme uvařenou čočku…
Masová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní…
Chladnější podzimní dny jsou jistě důvodem k častějšímu vaření polévek. Ze sladké mrkve můžeme snadno uvařit lahodnou krémovou polévku dochucenou exotickým kari kořením…
Milovníci asijské kuchyně zbystřete. Velmi jednoduchý recept z běžně dostupných surovin vás zve talíři plnému voňavých a lehce pálivých krevet. Krátké restování a rychlá…
Čočková polévka z červené čočky patří mezi nejvýživnější polévky, protože i bez masa obsahuje vysokou dávku bílkovin. Dokáže skvěle zasytit i zahřát a navíc je velmi…
Smažený kapr je česká klasika, která si našla cestu i na vánoční stoly. Je ale i spoustu jiných zajímavých způsobů jak kapra připravit. Jedním z nich je toto lahodné a…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a…
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami…
Díky pečení získá zelenina silnější a výraznější chuť i kouřovou vůni. Česnek navíc ztratí štiplavost a chutná nasládle. Pečenou zeleninu podáváme s vařeným bulgurem,…
Medová karotka s kuskusem je lehký a zdravý pokrm, který spojuje sladkost glazovaných mrkví s jemností kuskusu. Tento barevný a chutný pokrm je ideální jako příloha nebo…
Asijský zelný salát s hruškou je svěží a lehký pokrm, který spojuje křupavost zelí s jemnou sladkostí šťavnaté hrušky. Tento salát obohacený o voňavé asijské ingredience…
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Polévka ze žlutého hrachu v sobě skrývá nádech orientu. Voní po kari koření, římském kmínu a koriandru. Zázvor dodá lehkou pikantnost a batáty zase sladkost. Kombinace…
Zeleninu ocistime….ten dumbier sa najlepsie osupe hranou cajovej lyzicky…..ide to uplne super a cisto. Mrkvu nakrajame na velkost a hrubku zapalky, dumbier nasekame na…
Ružičky karfiolu povaríme asi 10 minút. Olej a maslo rozohrejeme, pridáme zázvor, citronóvu šťavu a kôru a koriander a pomaly varíme 2 - 3 minúty. Podľa chuti osolíme…