Marocká pikantní polévka s harissou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

2 střední mrkve
3 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce rostlinného oleje
2 l zeleninového vývaru
100 g rajčatového protlaku
2 plné lžíce zeleninové harissy
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky cukru
100 g červené čočky
300 g konzervované cizrny
sůl dle chuti
K podávání:
nasekaný čerstvý koriandr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat. Cizrnu slijeme přes sítko, propláchneme a necháme okapat. Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme cibuli, přidáme mrkev a ještě chvilku restujeme.

  2. Přidáme česnek, promícháme a po chvilce dáme i celer a ještě pár minut restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, harissu, citronovou šťávu a cukr. Vše promícháme, vložíme čočku a povaříme asi 10 minut. Když je čočka na skus, přidáme cizrnu a podle chuti osolíme. Přivedeme k varu a odstavíme.

  3. Na talíři doplníme nasekaným koriandrem (kdo nemá rád, dá nasekanou nať cibulky). K polévce se hodí domácí pita chléb.

Poznámka

Recept jsem náhodou našla ve starém časopise a bylo tam také napsáno, že v každé rodině mají na tuto polévku vlastní recept. Zkusila jsem uvařit podle svého, je výborná a moc všem chutnala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marocká pikantní polévka s harissou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo