Lilek na kari s kokosovým mlékem

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

1 střední lilek
3 cibule
2-3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 chilli paprička
4 listy bílého zelí
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky kari koření
1/2 lžičky římského kmínu
2 lžíce světlé sójové omáčky
220 g kokosového mléka
nať cibulky
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na půlkolečka, dáme do větší misky, osolíme a promícháme. Přendáme do cedníku, který umístíme nad misku a necháme lilek orosit a okapat. Zatím v hluboké pánvi na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky.

  2. Přidáme koření, chilli papričku a česnek, jemně nasekaný necháme rozvonět a přidáme nudličky zelí. Okapaný lilek na cedníku propláchneme a přidáme do pánve, zakryjeme poklicí a podusíme vše doměkka. Přidáme sójovou omáčku, kokosové mléko, podle potřeby dosolíme a promícháme.

  3. Na talíři posypeme nasekanou natí cibulky a lístky koriandru. Podáváme s rýží zvlášť v misce.

Komentáře k receptu Lilek na kari s kokosovým mlékem

K receptu nejsou žádné komentáře.