Kuřecí stehenní kousky v chilli omáčce

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí stehenní řízky
2 lžíce oleje / arašídový
2 stroužky česneku
2 plátky čerstvého zázvoru
1-2 chilli papričky
1 malá červená paprika
2 jarní cibulky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sladké sójové omáčky
1-2 lžíce kečupu, nejlépe domácího
1 lžička Solamylu
čerstvý koriandr nebo zelená nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na velikost sousta, česnek rozmáčkneme plochým nožem a nasekáme nahrubo.
    Cibulku nakrájíme na špalíčky, zázvor a chilli nasekáme najemno, papriku očistíme a nakrájíme na proužky.

  2. Do rozehřáté wok nebo hluboké pánve dáme olej a opečeme maso ze všech stran, přidáme česnek, zázvor a chilli a necháme rozvonět. Vložíme proužky papriky a dle potřeby malinko podlijeme (1-2 lžíce) vody, aby se oddělil výpek ode dna, ale nezačalo se maso dusit, snížíme teplotu.

  3. Přidáme omáčky, kečup, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vložíme cibulku a necháme pár minut probublat.
    Podáváme s rýží nebo nudlemi uvařenými podle návodu na obalu a posypané koriandrem nebo cibulkou.

Komentáře k receptu Kuřecí stehenní kousky v chilli omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.