Zimní zdroj vitamínů
Recept ještě nebyl hodnocenV zimě potřebujeme dostatečný přísun vitamínů, které můžeme snadno získat i ze stravy. Pokud jste zastánci tradiční kuchyně, inspirujte se a připravte na chladné dny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V zimě potřebujeme dostatečný přísun vitamínů, které můžeme snadno získat i ze stravy. Pokud jste zastánci tradiční kuchyně, inspirujte se a připravte na chladné dny…
Kedlubna se díky své lahodné nasládlé chuti skvěle hodí do salátů. Přidáme k ní okurku, cibulku a trochu křenu, který salátu dodá říz. Pak už jen stačí zalít jednoduchou…
Pod tajemným názvem mamracháč se skrývá slaný koláč z bramborového těsta, který má spoustu variant. V tomto receptu najdete čtyři druhy náplně, které jsou rozděleny…
Chutná, lehká a překvapivě svěží tatarská omáčka z cukety je skvělou alternativou k té klasické. Je zdravější a příjemně odlehčená. Hodí se k masu, zeleninovým placičkám…
Milujete kvašáky? Okurky, které jsou nedílnou součástí spousty tradičních receptů, mají krátkou dobu spotřeby. Uchovat je delší dobu, to je cílem našeho receptu.…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
Kvašáky, tedy okurky kvašené naslano, jsou návratem k přírodnímu konzervování a jedinečné chuti, kterou nenapodobí žádný jiný způsob úpravy. Vůně kopru, křupavost…
Výborný burger s nezvyklou kombinací šunkové pěny a hermelínu. Hermelín navíc před grilováním namočíme do sýrového obalu, což mu dodá ještě více sýrové chuti. Jemnou…
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru.…
Jemně rozpečený hermelín, nasládlá pečená červená řepa a svěží zakysaná smetana tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev. Tento recept potěší gurmány, kteří mají rádi…
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
V každé rodině se traduje ten jediný a správný recept na sladkokyselé okurky. Dejte šanci složení surovin osvědčenému v rodině autorky. Možná se tento postup stane…
Okurky patří mezi nejčastěji připravované domácí zavařeniny. Podle tohoto receptu můžete připravit vlastní chutné a křupavé okurky. Okurky naskládáme do sklenic, přidáme…
Chcete-li mít ve spíži zásobu poctivých, křupavých okurek, vyzkoušejte tento osvědčený recept, se kterým se okurky pokaždé povedou. Kombinace koření, zeleniny a…
Vitamínový salát z pečené červené řepy je barevná a zdravá pochoutka plná antioxidantů, vlákniny a cenných minerálů. Jemná sladkost řepy se skvěle doplňuje s čerstvou…
Máte pocit, že vaše tělo potřebuje pročistit a načerpat energii z přírody? Vyzkoušejte tento detoxikační salát s červenou řepou a černou ředkví. Řepa je bohatá na…
Masové bramboráky jsou vydatnou variantou klasiky, která skvěle zasytí. Křupavé bramborové těsto doplněné šťavnatým hovězím masem a pikantním křenem se hodí k obědu i…
Tento recept vám nabízí nenáročný, výživný a chuťově výrazný salát. Stačí smíchat uvařené drobné bílé fazolky s krémovým sýrem, kousky kuřecího masa a dochutit štiplavým…
Barevná směs zeleniny, která potěší oko i chuťové buňky. Stačí pár minut krájení a na stole je lehký salát plný vitamínů – ideální jako příloha k masu, nebo samostatné…
Šťavnatá vepřová kotleta pečená na plátcích jablek a podávaná s brusinkami spojuje sladké i slané chutě do jednoho celku. Nevšední voňavý pokrm, který se skvěle hodí pro…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a pražíme, kým droždie nezavonia.Pridáme nahrubo nastrúhané tofu, 3 lyžice vody, ochutíme sójovou omáčkou…
Mrkvu, zeler a jablká nastrúhame na hrubé rezance. Premiešame.Zmiešame olej, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a vmiešame do šalátu. Dáme do chladničky, kým pripravíme…
Brokolici opatrně rozebereme na růžičky a na půl minuty hodíme do vařící vody. Na delší dobu ne, aby neztratila barvu. Já jsem to povařila 2 minuty a pak rychle…
Ošúpané zemiaky a cibuľu nakrájané na štvrťky varíme vo vode s pridaním vína domäkka. Potom ich rozmixujeme.,Pridáme smotanu, chren, čierne korenie, soľ a necháme…