Kapřík na másle s křenovou krustičkou

Ryby Doba přípravy: 20 min. 6 názorů

Ryby Doba přípravy: 20 min. 6 názorů

Suroviny 4 porce

1 menšího kapra (na filety)
1/2 másla
3 hrsti křenu (nastrouhat)
sůl
pepř
šťávu z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo (vyšší vrstvu) a vložíme kapříka kůží nahoru. Když se nám zespoda opeče do jemně zlatavé barvy, obrátíme a posypeme nastrouhaným křenem (nebojte se ho dát hodně, krásně zesládne a nebude pálit).

  2. Shora lžící ještě během smažení poléváme křen rozpuštěným máslem (udělá to takovou dobrou jemnou a slaďounkou krustičku). Podáváme s bramborovou kaší a zeleninkou.

Komentáře k receptu Kapřík na másle s křenovou krustičkou

Tématické fráze: kapr na křenu smažený kapr na masle kapří filety na másle kapr na krenu videorecept holoubě recepty kapr s křenovou omáčkou kapří filetý na pánvi na na másle smaženi kapříka kapr s křenem kapří filety na másle recept kapr smazeny na masle ryba křen recept ryba na masle ryby recepty