Kapřík na másle s křenovou krustičkou

luckymoon Kuchařka: luckymoon

Doba přípravy: 20 min. 4 porce Ryby 6 názorů

Suroviny

1 menšího kapra (na filety)
1/2 másla
3 hrsti křenu (nastrouhat)
sůl
pepř
šťávu z 1/2 citronu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo (vyšší vrstvu) a vložíme kapříka kůží nahoru. Když se nám zespoda opeče do jemně zlatavé barvy, obrátíme a posypeme nastrouhaným křenem (nebojte se ho dát hodně, krásně zesládne a nebude pálit).

  2. Shora lžící ještě během smažení poléváme křen rozpuštěným máslem (udělá to takovou dobrou jemnou a slaďounkou krustičku). Podáváme s bramborovou kaší a zeleninkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapřík na másle s křenovou krustičkou

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kapr na křenu smažený kapr na masle kapří filety na másle kapr na krenu videorecept kapr s křenem kapří filety na másle recept kapr smazeny na masle ryba křen recept ryba na masle ryby recepty

Zapomněl/a jsem heslo