Roštěnky zapečené se sýrovou omáčkou s křenem

Hovězí maso Doba přípravy: 1,5hod. 6 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 1,5hod. 6 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky hovězí roštěnky
2 větší cibule
4 lžíce oleje
sůl
pepř
Na omáčku:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
0,25 l smetany
1 žloutek
150 g nastrouhaného sýra
sůl
podle chuti nastrouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme na okraji nařízneme osolíme a opepříme.

  2. Na rozpáleném oleji prudce opečeme a vyndáme.

  3. Na výpeku orestujeme cibule nakrájené na plátky. Maso vložíme zpět k cibuli, mírně podlejeme a dusíme do měkka.

  4. Omáčka: Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Ředíme jí smetanou a do husta povaříme. Do zchladlé omáčky přidáme žloutek,sůl a větší část sýra a křen.

  5. Maso dáme do zapékací mísy poklademe cibulí z výpeku, potřeme omáčkou a posypeme zbytkem sýra.

  6. Zapečeme v troubě až je povrch hnědý. Možno zapéci i pod grilem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:Vánoční kuchařka

Komentáře k receptu Roštěnky zapečené se sýrovou omáčkou s křenem

Tématické fráze: roštěnky v troubě zapečené maso s křenem hovězí se sýrovou omáčkou hovězí roštěná s křenem plátky potřené Majolkou® zapečené zapecene maso se syrovou omackou hovězí maso se sýrovou omáčkou roštenky zapékané recept na přípravu roštěnek zapečený maso se sýrovou omáčkou hovezi maso se syrvou omackou zapekana rostena hovezi rostenky zapecene maso zapeceny se sýrovou omáčkou hovězí roštěnka zapečená v troubě hovězí plátky se sýrovou omackou roštěná na roštu recept rostenka v troube recepty zapečene testoviny se syrovou omačkou jak dlouho zapekame zapekany roštěnky