

Rolované řízky s křenem
Suroviny
- 7 porcí:
- 7 plátků vepřové kýty (ořech)
- máslo
- lahůdkové párky
- sůl
- křen
Postup přípravy receptu
Nastrouhaný křen rozšleháme s máslem na hustou směs. Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme křenovou směsí (tloušťka asi 1 cm). Přidáme párek a zarolujeme jako španělského ptáčka.
Rolky vložíme do varné mísy, podlijeme trochu vodou. Mísu není potřeba vymazávat tukem, neboť tuku budeme mít v míse za chvíli z másla až, až.
Přiklopíme a dáme do trouby, předehřáté na 220-250°C. Necháme v klidu péct asi 20-25 minut.
Potom odstraníme pokličku a pečeme dál ještě asi jednu hodinu. Průběžně maso obracíme, aby bylo ze všech stran rovnoměrně opečeno. Pokud by se nám zdálo, že v míse máme už málo šťávy, tak podlijeme trochou vody.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovou kaší, posypanou osmaženou nadrobno nakrájenou cibulkou a politou šťávou z rolek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rolované řízky s křenem
-
Je to krásné a určitě chuťově báječné. Do rolek strkám kde co. Ale křen jsem ještě nezkoušela, takže určitě udělám. Díky paráda