Vrabčí hnízda s ďábelským plátkem

Heleen Kuchař:

Doba přípravy: 1,5 hodiny PT1H30M 4-6 porcí Drůbeží maso 7 názorů

58

Suroviny

4-6 plátků vepřové krkovičky nebo jiného masa nejlépe krůtí nebo drůbeží
cibuli
3 lžíce oleje
dijonská hořčice
chilli pastu
pepř
sůl
drcený česnek
lžičku světlé instantní jíšky
1 dcl bílého vína
2 lžíce polohrubé mouky
nastrouhaný čerstvý křen
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, čili pastou a česnekem. Posypeme polohrubou moukou a dáme zprudka opéct na pánev. Maso vyjmeme, dáme do kastrolu nakrájenou cibuli a restujeme jenom aby zesklovatěla.

  2. Vložíme zpět maso a podlijeme asi 2 dcl vývaru nebo vody. Když je maso skoro hotové přidáme víno, necháme maso dodělat a sosík zahustíme jíškou.

  3. Vrabčí hnízda: Očištěné brambory nastrouháme na hrubém struhadle (já dělala na WS kráječi slabší nudličky), přidala jsem ještě lžíci škrobové moučky, aby to drželo tvar, osolila a pekla na mírnější teplotě, aby se to propeklo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vrabčí hnízda s ďábelským plátkem

  • Lusinda79 Lusinda79

    Recept je krásný, ukládám.Díky náhodným receptům!:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Gabino fakt nevím...ale mám pocit, že to bylo v nějakém časopise, nebo novinách...ale to je fuk, jenom, že mi to připomenul tento recept...mimochodem už ho mám uložený a určitě to vyzkouším...:yes:...jo a bodík...

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Světlano, nebylo to v Prima vařečce? Jinak tuto bramborovou placku na pánvi dělaám docela často. Je to rychlovka ;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...jé, toto jsem nedávno někde viděla:-O...nevzpomenu si kde, ale v tom receptu, se nastrouhané brambory "vyždímaly", ochutily a asi v centimentrové vrstvě nacpaly do kovového cednku...a v něm upekly...po vyklopení to bylo fakt hnízdo, do kterého se dalo maso...vypadalo to senzačně, ale nevím, kde bych sehnala 4-5 cedníků...takže dík za receptík...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Heleen Heleen(autor receptu)

    Jani, díky, jsou fakt výborné, můžeš je okořenit podle sebe.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nádhera! Ty brambory nemají chybu!:-O:yes:+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Prakticky totéž dělám z vepřového plecka, ale ještě žes mi připomněla, co jsem hoodně dlouho nedělala.;-):-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo