

Vrabčí hnízda s ďábelským plátkem
Doba přípravy: 1,5 hodiny 4-6 porcí Drůbeží maso 7 názorů
Suroviny
- 4-6 plátků vepřové krkovičky nebo jiného masa nejlépe krůtí nebo drůbeží
- cibuli
- 3 lžíce oleje
- dijonská hořčice
- chilli pastu
- pepř
- sůl
- drcený česnek
- lžičku světlé instantní jíšky
- 1 dcl bílého vína
- 2 lžíce polohrubé mouky
- nastrouhaný čerstvý křen
Postup přípravy receptu
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, čili pastou a česnekem. Posypeme polohrubou moukou a dáme zprudka opéct na pánev. Maso vyjmeme, dáme do kastrolu nakrájenou cibuli a restujeme jenom aby zesklovatěla.
Vložíme zpět maso a podlijeme asi 2 dcl vývaru nebo vody. Když je maso skoro hotové přidáme víno, necháme maso dodělat a sosík zahustíme jíškou.
Vrabčí hnízda: Očištěné brambory nastrouháme na hrubém struhadle (já dělala na WS kráječi slabší nudličky), přidala jsem ještě lžíci škrobové moučky, aby to drželo tvar, osolila a pekla na mírnější teplotě, aby se to propeklo.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Vrabčí hnízda s ďábelským plátkem
-
Recept je krásný, ukládám.Díky náhodným receptům!
-
Gabino fakt nevím...ale mám pocit, že to bylo v nějakém časopise, nebo novinách...ale to je fuk, jenom, že mi to připomenul tento recept...mimochodem už ho mám uložený a určitě to vyzkouším...
...jo a bodík...
-
Světlano, nebylo to v Prima vařečce? Jinak tuto bramborovou placku na pánvi dělaám docela často. Je to rychlovka
-
...jé, toto jsem nedávno někde viděla
...nevzpomenu si kde, ale v tom receptu, se nastrouhané brambory "vyždímaly", ochutily a asi v centimentrové vrstvě nacpaly do kovového cednku...a v něm upekly...po vyklopení to bylo fakt hnízdo, do kterého se dalo maso...vypadalo to senzačně, ale nevím, kde bych sehnala 4-5 cedníků...takže dík za receptík...
-
Jani, díky, jsou fakt výborné, můžeš je okořenit podle sebe.
-
Nádhera! Ty brambory nemají chybu!
+
-
Prakticky totéž dělám z vepřového plecka, ale ještě žes mi připomněla, co jsem hoodně dlouho nedělala.