Křenová pomazánka à la budapešťská

Suroviny

250 g měkkého tvarohu, nejlépe tučného
1 lžíce hodně změklého másla
půlku kapie
1 plnější lžíce nakládané kapie
1 lžička mleté papriky sladké
sůl
pepř mletý
čerstvě strouhaný křen (najemno, dle chuti)
smetana nebo mléko, je-li třeba

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh dáme do misky a vyšleháme s hodně změklým máslem (ne rozpuštěným). Přidáme jemně pokrájenou půlku čerstvé kapie, mírně navršenou lžíci pokrájené sterilované kapie, lžičku lahůdkové mleté papriky, sůl a pepř dle chuti a jemně nastrouhaný křen. Křenu dáváme tolik, jak chceme mít pomazánku pikantní.

  2. Pomazánku necháme vychladit a můžeme podávat, nejlépe s čerstvým pečivem či chlebem a sklenicí vychlazeného mléka. Pokud máme pomazánku hustější, vmícháme do ní trošku smetany či mléka, do požadované hustoty.

Poznámka od kuchařky

Pomazánka je velmi lahodná a osvěžující, kombinace křenové a budapešťské pomazánky ohromila úplně všechny konzumenty.

Komentáře k receptu Křenová pomazánka à la budapešťská