

Křenová pomazánka à la budapešťská
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu, nejlépe tučného
- 1 lžíce hodně změklého másla
- půlku kapie
- 1 plnější lžíce nakládané kapie
- 1 lžička mleté papriky sladké
- sůl
- pepř mletý
- čerstvě strouhaný křen (najemno, dle chuti)
- smetana nebo mléko, je-li třeba
Postup přípravy receptu
Tvaroh dáme do misky a vyšleháme s hodně změklým máslem (ne rozpuštěným). Přidáme jemně pokrájenou půlku čerstvé kapie, mírně navršenou lžíci pokrájené sterilované kapie, lžičku lahůdkové mleté papriky, sůl a pepř dle chuti a jemně nastrouhaný křen. Křenu dáváme tolik, jak chceme mít pomazánku pikantní.
Pomazánku necháme vychladit a můžeme podávat, nejlépe s čerstvým pečivem či chlebem a sklenicí vychlazeného mléka. Pokud máme pomazánku hustější, vmícháme do ní trošku smetany či mléka, do požadované hustoty.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka je velmi lahodná a osvěžující, kombinace křenové a budapešťské pomazánky ohromila úplně všechny konzumenty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křenová pomazánka à la budapešťská
-
Veronika.Hrozna: ...
tady, prosím
https://www.toprecepty.cz/recept/57001-krenove-topinky-s-vejcem/ -
recepty73: Křenové topinky s vejcem? Kde je receptík?
-
Simona Skolakova: ...děkuji
...tentokrát jsem křen použil též kupovaný a měl jsem tedy štěstí
... jinak křen máme vlastní, protože ho máme moc rádi, hlavně na křenové topinky s vejcem -
Super receptík ten stojí za vyzkoušení,vše doma mám,ale jen ten křen to je trochu problém,koupili jsme,ale byl jak dřevo v igelitu balený,ale ta chuť bohužel není
-
Ivana Ch: , Eja57 ...děkuji za pochvalu
-
-
Výborný nápad