Plněná vejce
Recept ještě nebyl hodnocenPlněná vejce která budou ozdobou obložené mísy na oslavě, nebo dobrou večeří. Směs můžeme naplnit do zdobícího sáčku, případně naplnit bílky lžičkou. Na dochucení se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plněná vejce která budou ozdobou obložené mísy na oslavě, nebo dobrou večeří. Směs můžeme naplnit do zdobícího sáčku, případně naplnit bílky lžičkou. Na dochucení se…
Chlodnik je studená polévka, která pochází z Litvy, ale zdomácněla také v Polsku. V tomto receptu se skládá z masa, klobásy, šunky, a také vařených vajec. Pikantnost a…
Překvapte své hosty a namísto klasických jednohubek podávejte jako pohoštění masové kuličky. Díky křenu a hořčici jsou pěkně pikantní. Podávejte je se sladkopikantním…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…
Nevíte jakou netradiční a jedlou ozdobu připravit na velikonoční tabuli? Překvapte vaši rodinu velikonočními kuřátky a košíčky, které připravíte z vajec uvařených…
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Přivítejte jaro ve vaší kuchyni a dopřejte si svěží snídani nebo svačinu. Ředkvičková pomazánka s křenem je lehce pikantní, díky tvarohu a vejcím plná bílkovin, a s…
Tyto malé chuťovky spojují jemně nasládlou chuť červené řepy s krémovým sýrem a křupavým pečivem. Skvělé jako stylové pohoštění pro hosty nebo zdravá svačinka plná…
Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme,…
V tomto zajímavém pokrmu najdeme spoustu různých chutí. Krátce povařený chřest zabalíme do balíčků z anglické slaniny a zapékáme zalitý vaječnou směsí se sýrem a chilli…
Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete…
Několik tradičních lahůdek si našlo cestu do srdcí mnoha generací. Mezi tyto pochoutky neodmyslitelně patří láčenky a kvašáky. Tyto speciality přinášejí do každého…
Kvašáky, tedy okurky kvašené naslano, jsou návratem k přírodnímu konzervování a jedinečné chuti, kterou nenapodobí žádný jiný způsob úpravy. Vůně kopru, křupavost…
Jemně rozpečený hermelín, nasládlá pečená červená řepa a svěží zakysaná smetana tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev. Tento recept potěší gurmány, kteří mají rádi…
Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to…
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Okurky patří mezi nejčastěji připravované domácí zavařeniny. Podle tohoto receptu můžete připravit vlastní chutné a křupavé okurky. Okurky naskládáme do sklenic, přidáme…
Chcete-li mít ve spíži zásobu poctivých, křupavých okurek, vyzkoušejte tento osvědčený recept, se kterým se okurky pokaždé povedou. Kombinace koření, zeleniny a…
Vitamínový salát z pečené červené řepy je barevná a zdravá pochoutka plná antioxidantů, vlákniny a cenných minerálů. Jemná sladkost řepy se skvěle doplňuje s čerstvou…
Masové bramboráky jsou vydatnou variantou klasiky, která skvěle zasytí. Křupavé bramborové těsto doplněné šťavnatým hovězím masem a pikantním křenem se hodí k obědu i…
Šťavnatá vepřová kotleta pečená na plátcích jablek a podávaná s brusinkami spojuje sladké i slané chutě do jednoho celku. Nevšední voňavý pokrm, který se skvěle hodí pro…