Krůtí játra v křenové omáčce

pavelk Kuchař: pavelk

Pokrmy z vnitřností 15 názorů

Suroviny

600 g krůtích jater
1 cibule
2 PL másla
1 PL mouky
200 ml smetany (33%)
1 PL křenu
1 PL nasekaného kopru
1/2 KL ml. sladké papriky
sůl a pepř dle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř. Na stejném másle smažte nakrájenou cibuli. Nalijte smetanu smíchanou s křenem.

  2. Přidáte osmažená játra a osolíte, opepříte, posypete paprikou a prohřejete 2-3 minuty. Játra posypete na talíři koprem. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí játra v křenové omáčce

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Eja57: :-* Potěšila jsi mne dobrou recenzí. Já kopr dávám i na uvařené brambory, jen ho trochu nechám na sádle trošku prohřát. K tomu kyšku nebo kefír a i oběd je na stole.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Tak chuť byla jak jsem si představovala - tedy :yes::yes::yes:. Omáčku jsem měla hustší a světlejší - k bramborové kaši tak akorát, játra jsem sehnala opravdu krůtí. Zapřisáhlí odpůrcové kopru ho tam dát nemusí, ale teprve s ním je to ono....

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Mě by to taky chutnalo! Ten křen je převařený a na to, místo petržele kopr v hojném množství<3 :yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: už držím klapačku a těším se na čtvrtek :-D:-D:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Casino, Lenunka - dost keců, ve čtvrtek jdu do toho...a uvidím...podle mne to bude:yes: poreferuji

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Kopr mi obecně vůůůbec nevadí:-)
    Spíše se mi v tomto případě nedostává fantazie, ba ani odvahy :-8
    No, autorovi patrně není vlastní objektivnost ;-(
    My dva, ač jsme podle rcp nevařili, jsme se vyjádřili diametrálně a vidíte, jak se to vyvrbilo, že :-)
    Je to podobné, jako bych se naježil, pokud by se někdo ofrňoval, dejme tomu nad klasickým bramborákem s povidly, či nad syrečky s džemem...;-) Ááá nééébo nad mou oblíbenou kyselicí s buchtami nebo táčem...:-D

    Lenunka:
    No jo, no...
    Namísto ad rem, tak ad hominem, že :-)
    ***
    Nenecháme to tu smáznout?
    Diskuze mi nevadí, ale nejsem proti anihilaci :-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    pavelk: hanit někomu jídlo......a to je právě ten rozdíl, on se vyjádřil k tvému jídlu, ty k jeho osobě ;-)
    jinak mě to přijde taky trošku překombinované, dala bych buď křen a nebo kopr, obojí ne:-), ale jestli ti to chutná takhle, nemám nic proti:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: co vadí? kopr? ( bych tipla)

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka:
    Díky, ale když nejde o život, tak jde o ..., nebo jinak řečeno - tak nejde o nic, či spíše správně řečeno - tak jde o nic :-D
    No a k těm receptům: qantita ještě automaticky neznamená qalitu...;-)
    ...což lze zajisté vidět přečasto tady všude kolem, že ;-)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Lenunka: Respekt by měl mít on, i kdyby vařil v Alcronu. Hanit někomu jídlo, není slušné ani mezi dlaždiči.:-!

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    pavelk: neškodilo by trochu respektu ;-), vzhledem k tomu, že casino tu má 100 receptů, je více než jasné, že vařit umí;-)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    casino: Ty máš rád výpady, že? Jinak ti to doporučuji, ovšem pokud umíš vařit, protože nevíš, co je chutného.:-K<3

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    No, ffšecko je relativní...;-)
    Když si představím chuť toho výpeku se smetanou, křenem a ještě koprem navrch :no::no::no:

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Je to opravdu mňamka.:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Když si představím chuť toho výpeku se smetanou, křenem a ještě koprem navrch:yes::yes::yes: Z kuřecích to určitě půjde taky, papriku ještě k cibuli před přidáním smetany, s brkaší...pozítří vyzkouším.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo