Klasické šunkofleky jak je známe
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit těstoviny dle návodu.Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme je stranou. Do většího hrnku vyklepneme vejce přidáme trochu mléka sůl, pepř a nasekanou pažitkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 725 kJ / 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,40 g |
– nasycené | 2,67 g |
– nenasycené | 4,96 g |
–– mononenasycené | 3,87 g |
–– polynenasycené | 1,09 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dáme vařit těstoviny dle návodu.Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme je stranou. Do většího hrnku vyklepneme vejce přidáme trochu mléka sůl, pepř a nasekanou pažitkou,…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Jednoduché recepty z pár surovin nikdy nezklamou. Obzvlášť, pokud se jedná o klasické a poctivé recepty našich babiček. Pár brambor, hrst těstovin, výborné zelí a chutné…
Brambory omyjeme a dáme vařit do studené vody asi 30 minut od bodu varu. Scedíme a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova.…
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější pokrmy. Jejich příprava je rychlá a můžete je připravit na doslova na tisíc způsobů. Obvykle stačí sáhnout do lednice a spíže, vhodně…
Zapečená krkovice je vynikající pokrm, který spojuje intenzivní chuť uzeného masa s jemností a bohatostí zapékaných ingrediencí. Tato sytá a aromatická varianta je…
Císařské řízky jsou lehce pikantní verzí klasických řízků. Místo syrového masa se používá uzená krkovice nebo plec, která se před obalením důkladně potře česnekem.…
Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.Podlijeme…
Dozlatova upečená nádivka, která je díky sněhu z bílků nadýchaná, by o Velikonoce neměla na stole chybět. Příjemně voní po uzeném mase a zelený špenát a petrželová nať…
Při mrazivých zimních dnech přijdou k chuti teplé polévky. Příjemně sladkokyselá bílá zelňačka s uzenou krkovicí je nejen plná vitamínů, ale zasytí natolik, že nebudete…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se…
Maso uvaříme v tlakovém hrnci do měkka a nakrájíme na kostičky.Zatímco se maso vaří, rozmícháme vejce v mléce a uvaříme těstoviny.Plech na pečení s vysokými okraji…
Cibuli nakrájíme na proužky. Pekáček vytřeme lehce sádlem. Na dno dáme cibuli.Zelí i s nálevem smícháme s cukrem a podle potřeby se solí a pepřem. Zelí rozprostřeme na…
Mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a dáme na 5 minut povařit.Na pánvi na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájené uzené maso a nakonec…
Toto pikantní vydatné jídlo plné chutí připravíme z uvařených fazolí, které podáváme v omáčce z piva a rajčatového pyré, ve které povaříme brambory. Na závěr přidáme…
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Postup?....prostě skládám a skládám, hraji si s tím a nakonec je hotovo!
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Oloupané brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku a česnek na kousky. Připravíme pečící papír a potřeme ho tukem.Uložíme brambory, okořeníme je a přidáme cibuli.…
Smícháme olej, česnek, hořčici, pepř a med. Cibuli nakrájíme na klínky. Maso potřeme ochucenou hořčicí a položíme do pekáčku na cibuli.Podlijeme pivem, přikryjeme a…
Plátky masa potřeme česnekem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme plátky masa. Opečeme z obou stran, lehce podlijeme vodou (nesmí plavat, spíše podléváme) a…
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Tak nám moderní technologie zasáhly i do našeho milovaného vepřo-knedlo-zelo! Než se této pochoutky na talíři dočkáme, tak to sice chvíli potrvá, ale zase si ten čas…