Křenová omáčka s uzeným
Recept ještě nebyl hodnocenMáte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 725 kJ / 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 10,40 g |
| – nasycené | 2,67 g |
| – nenasycené | 4,96 g |
| –– mononenasycené | 3,87 g |
| –– polynenasycené | 1,09 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 860 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Postup?....prostě skládám a skládám, hraji si s tím a nakonec je hotovo!
Poctivé recepty našich babiček nikdy nezklamou. Brambory, těstoviny, kysané zelí a kousek slaniny stačí k tomu, aby vzniklo jednoduché a syté jídlo, které i přes svůj…
Uzená krkovice, kysané zelí a bramborový knedlík jsou v české kuchyni velmi tradiční kombinací. Uzená krkovice pečená v celku na cibulovém základu si zachová šťavnatost.…
Těstoviny patří mezi nejoblíbenější pokrmy. Jejich příprava je rychlá a můžete je připravit na doslova na tisíc způsobů. Obvykle stačí sáhnout do lednice a spíže, vhodně…
Syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě s jemným dotekem zeleniny. Krémová kaše, šťavnaté kousky uzeného a svěží mangold vytvářejí harmonickou kombinaci, která…
Jemná omáčka z pečeného česneku a smetany, voňavé plátky uzené krkovice a nadýchaný knedlík. Takové kombinaci se jen těžko odolává. Pokud patříte mezi milovníky česneku,…
Zapečená krkovice je vynikající pokrm, který spojuje intenzivní chuť uzeného masa s jemností a bohatostí zapékaných ingrediencí. Tato sytá a aromatická varianta je…
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Smícháme olej, česnek, hořčici, pepř a med. Cibuli nakrájíme na klínky. Maso potřeme ochucenou hořčicí a položíme do pekáčku na cibuli.Podlijeme pivem, přikryjeme a…
1. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky pokrájené maso a dobře propláchnuté krupky. Osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme dokud krupky nezměknou …
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se…
Velikonoční svátky jsou spojené se spoustou různých sladkých, ale také slaných dobrot. Nádivka, plná uzeného masa a okořeněná špetkou muškátového oříšku, patří mezi ně.…
Z bramborové kaše, mouky a vejce jsem vypracovala těsto, nakrájela na kousky a tvořila knedlíky, které jsem plnila uzenou krkovici. Vařila jsem v osolené vodě.
Při mrazivých zimních dnech přijdou k chuti teplé polévky. Příjemně sladkokyselá bílá zelňačka s uzenou krkovicí je nejen plná vitamínů, ale zasytí natolik, že nebudete…
Zadělávané dušené kedlubny s máslovou jíškou a uzeným masem jsou rychlovka, která nezklame. Podávejte s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem. Prosté a jednoduché…
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Rozehřejeme sádlo a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do hněda. Přidáme nakrájený česnek, koření a protlak. Po chvíli přidáme…
Toto pikantní vydatné jídlo plné chutí připravíme z uvařených fazolí, které podáváme v omáčce z piva a rajčatového pyré, ve které povaříme brambory. Na závěr přidáme…
Brambory omyjeme a dáme vařit do studené vody asi 30 minut od bodu varu. Scedíme a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova.…
Dáme vařit těstoviny dle návodu.Maso nakrájíme na malé kostičky a dáme je stranou. Do většího hrnku vyklepneme vejce přidáme trochu mléka sůl, pepř a nasekanou pažitkou,…
Klasickým způsobem v nádobě zpracujeme hladké těsto na palačinky a necháme ho nejméně 2 hod. odpočinout při pokojové teplotě. Má to svůj účel, za tu dobu dobře nabobtná…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Bešamel je základem pro spoustu dalších omáček. S různým dochucením se lehce promění v omáčku sýrovou, bylinkovou nebo houbovou. Zde mu chuť dodává hořčice a tak se…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…