Hrstková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenHutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 523 kJ / 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,45 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Polévka z uzených žeber je vydatná, maso s krátkými vlákny je chutné a kroupy dodají sytost. Určitě se bude hodit vyzkoušet recept v podzimních dnech. Jako hřejivou…
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Nastavovaná kaše s kroupami, provoněná majoránkou a česnekem s osmaženou cibulí, je vydatnou přílohou třeba k opečenému uzenému masu, volskému oku nebo si ji můžeme…
Staročeský houbový kuba je tradičním vánočním jídlem, které se obvykle připravuje na Štědrý den k obědu. Základem tohoto sytého, bezmasého pokrmu jsou houby a kroupy,…
Ovarová polévka je velmi jednoduché a chutné jídlo, které si jistě oblíbí celá rodina. Můžete zkusit verzi s kroupami, které polévce dodají jemnou chuť.
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka,…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Ve větší pánvi si osmažíme na sádle (oleji) drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na menší kusy pokrájené vařené uzené maso, drobně nasekaný česnek, drcený kmín,…
Kosti a kroupy uvaříme v mírně slané vodě, hotové vyvařené kosti vyndáme, nastrouháme si mrkev a kedlubnu, bramboru nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru, dáme…
Do dvou litrů studené vody dáme krk,omytou cibuli i se slupkou,očistěnou mrkev ,petržel a celer v celku,4 celé stroužky česneku,sůl,libeček,všechno koření a dáme vařit…
Pečené maso z víkendu nemusí skončit v lednici bez využití. Stačí k němu přidat kroupy, pár kousků restované kořenové zeleniny a máte syté poctivé jídlo bez zbytečné…
Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a…
Hustá polévka plná zeleniny, hub a krup zasytí a zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Tradiční recept, který voní domovem a poctivou kuchyní.
Houbová sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy chutnou kombinaci hub s kroupami a kuřecím masem. Díky čerstvým bylinkám vykouzlíte skvělé letní jídlo, které je…
Do hrnce na olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita a pak vhodíme nakrájenou mrkev, petržel a celer, necháme také chvíli osmažit, pak zalijeme vodou a…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Uzené kosti uvaříme do měkka, maso obereme, nakrájíme a dáme do mísy.Uvaříme i fazole, které jsme den předem namočili ve vodě. Nesolíme. Uvařené přidáme k masu.Taktéž…
Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka…
Voňavé houby, šťavnaté uzené a dozlatova opečená cibulka tvoří skvělou kombinaci chutí, kterou krásně doplňují měkké kroupy nasáklé vývarem. Ideální pokrm na chladnější…
Do studené vody dáme vařit žebra spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, kořením a solí - vařila jsem v tlakovém hrnci asi hodinku. Mezi tím jsem si propláchla…