Polévka z hokkaido dýně
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí, neboť chutí může připomínat svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňová polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí, neboť chutí může připomínat svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou…
Cibuli očistíme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo na 4minuty orestovat. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a košťál…
Jedním z nejoblíbenějších salátů je salát caesar. Připravte si s námi jeho obdobu. Listy salátu a kousky zeleniny spojuje lahodný dresink s ančovičkami, ke kterým…
Salát nakrájíme a propláchneme. Přidáme nakrájenou kapii a jarní cibulku.V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a cukr.Zálivku vlijeme do salátu,…
Rybí hlavy (bez žáber a očí) vložíme do hlubší nádoby. Přidáme sůl, cibuli a koření. Vaříme doměkka. Když je rybí maso měkké, polévku přecedíme, vyjmeme koření,…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmažíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.Osolíme, opepříme a přidáme špetku…
Salát Caesar je známý a velmi oblíbený. My jsme jej použili jako komponent do osvěžujícího wrapu, který můžete připravit na večeři nebo třeba na letní piknik. Tortillu…
Chléb nakrájet na kostky, rozpálit tuk, přidat chleb a až bude opečený, zalít vývarem (já použila vepřový). Přidat jednu nadrobno nakrájenou bramboru. Vaříme 7 minut a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
Cuketu, cibuli a česnek oloupeme. Rajčata můžeme naříznout do kříže, spařit vařící vodou a sloupnout, ale nemusíme. Vše se bude mixovat a pasírovat. Cuketu a rajčata…
Jednoduché a chutné polévky zasytí nejen na oběd, ale i na večeři. A mezi takové se řadí i tato krémová bramborová s česnekem. Doplnit ji můžete vašim oblíbeným zrajícím…
Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový…
Ředkvičky patří mezi jedny z prvních druhů zeleniny, které sklízíme na zahrádce. Jejich typickou štiplavou chuť můžeme zakomponovat do skvělé polévky. Kolečka ředkviček…
Čínské zelí a ledový salát nakrouháme na kráječi nahrubo. Rajské a ředkvičky nakrájíme na osminky (případně menší díly), osolíme, opepříme a dochutíme octem, cukrem a…
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme rajčata z plechovek, osolíme, opepříme, přidáme vývar, prolisovaný česnek a bazalku. Povaříme a rozmixujeme. Podáváme s krutonky a…
Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Po…
Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory a polévkovou zeleninu a dáme vařit do uzeného vývaru. Zatím osmažíme na tuku krutonky, opečeme plátky slaniny (ty lze i…
Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Brokolici nakrájíme na větší kusy.Na řepkovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme…
Vánoční rybí polévka je tradiční pochoutka, která nesmí chybět na štědrovečerním stole. Jemný vývar z kapřích hlav, dochucený kořenovou zeleninou a voňavým kořením, je…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata.Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše necháme krátce za…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata.Přidáme omytou dýni pokrájenou na menší kusy, rozdrcený česnek, zázvor, sůl dle chuti a vše necháme krátce za…
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ,…
Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání…