

Polévka z ředkviček
Suroviny
- svazek ředkviček
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- sůl
- hovězí bujón
- petrželka
- pepř
- rohlík nebo chleba
Postup přípravy receptu
Omyté a neoloupané ředkvičky nakrájíme na kolečka a na kousku másla na pánvičce osmahneme. (MASLO NEZAMĚŇOVAT ZA JINÝ TUK!).
V hrnci si roztopíme zbytek másla a uděláme z hl. mouky jíšku, kterou zředíme vodou do potřebné hustoty. Do polévky přidáme ředkvičky,pepř, mléko nebo smetanu a ochutíme bujónem nebo podravkou. Nakonec posypeme pokrm petrželkou. Podáváme s osmaženou houskou.
Poznámka od kuchařky
Když tuto polévku podávám, tak celá rodina říká: /"Jé ředkvičkovááá, mňam / :-))) Proto vařím pouze za odměnu..:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z ředkviček
-
mirca75
-
BilkovaI
zkus juknout zatím sem
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=%C...,ale určitě se i já ráda juknu na ten od Clumpi
.
-
Clupmi, poděl se s námi o recept. Já neznám
-
Taktika vařit za odměnu se mi hodně líbí. Bez práce nejsou koláče...
Děláme z ředkviček výborný salát, ale to nebude žádná novinka?
-
Janka, nemohlo to byt tym, ci si nemala studene mlieko? Mne sa tak raz zrazil perkelt,lebo som mala studenu smotanu.
-
Já jsem ji v létě dělala a srazila se mi, nevím proč. Tak aspoň vím, jak má vypadat!
-
Juj, tak z ředkviček mne polévka nenapadla. Vypadá moc dobře
3.
-
To skusim urobit detom, ale u nas dostat len take dlhe biele redkvicky, snad to pojde aj z nich. Inak recept vyzera jednoduchy a rychly. Dakujem.
-
A děláš dobře! (myslím vařit pouze za podměnu)
-
Krásný talíř