Krém ze žlutého hrachu a kořenové zeleniny

Polévky Doba přípravy: 30 minut + bobtnání hrachu přes noc 6 názorů

Polévky Doba přípravy: 30 minut + bobtnání hrachu přes noc 6 názorů

Suroviny 6 porcí

hrst žlutého hrachu nechat přes noc namočeno je z toho pak cca půlitr hrachu.
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
olivový olej nebo máslo
krutony s česnekovou příchutí nebo cibulovou
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce sušeného libečku nebo kdo má tak čerstvé sekané bylinky
pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut.

  2. Necháme dojít ještě deset minut bez vaření zavřené.

  3. Pak rozmixujeme ručním mixerem, dolejeme vodu dle potřeby, přidáme libeček a prolisovaný česnek a podáváme s krutonky.

Poznámka od kuchařky

Krutonky koupíte už hotové třeba v Kauflandu u zeleniny, jsou i ochucené a moc dobré, nebo si vezmeme uleželý toustový chléb, pokrájíme na kostičky a šup do trouby opéct- bez oleje!

Komentáře k receptu Krém ze žlutého hrachu a kořenové zeleniny

Tématické fráze: zluty hrach recepty žlutý hrách polévka ze žlutého hrachu žlutý hrách recept hrach zluty hrách hrachová polévka ze zluteho hrachu recept na vařený hrách žlutý hrách polevka recepty hrách žlutý recept vaření hrachu recept žlutý hrách recepty z hrachu vařený hrách hrách žlutý recepty recept na vařený žlutý hrách žlutý hrách polévka hrách recepty polévka z žlutého hrachu příprava hrachu