Citronová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Linecké cukroví je velmi oblíbeným druhem cukroví během svátků. A když nahradíme klasickou mouku, moukou bezlepkovou, můžeme voňavým a křehkým lineckým potěšit i…
Úchvatný koláč efektní na pohled zároveň vynikající svou chutí. Kombinace třešní a náplně pohladí chuťové pohárky. Nevěříte? Schválně zkuste připravit třeba na nedělní…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Kdo má v kuchyni domácí pekárnu, může si takřka bezpracně připravit skvělý velikonoční mazanec. Nebude sice tak kulatý, jako ten bez formy, ale na jeho chuti to nic…
Neobvyklá, ale lahodná ořechová roláda s jemným jíškovým krémem vás překvapí svou chutí i krémovou konzistencí. Tento dezert spojuje vláčný piškot a krém s jemnou…
Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou…
Zapečené palačinky jsou lahodný dezert nebo sladká večeře, která potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Tenké palačinky plněné bohatou tvarohovou náplní a…
Kynuté koláče můžeme podávat při jakékoli příležitosti. Vyzkoušejte tedy nadýchané koláče podle našeho receptu, které jsou plněné tvarohem i džemem a hojně sypané…
Nadýchané lívanečky s voňavým švestkovým rozvarem jsou jako stvořené pro slavnostní snídani. Zkaramelizované švestky s rumem, kořením a povidly tvoří voňavý přeliv,…
Ať už horký nebo vychlazený, jablečný kompot s vůní skořice, hřebíčku a kardamonu je pokaždé výborný. Připravíte ho snadno a hodí se jako příloha k hlavnímu jídlu nebo…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Umícháme kynuté těsto, necháme 1 hodinu kynout, poté rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme na obdélník, každý naplníme kandovaným ovocem a stočíme do ruličky. Potom z…
Změklé máslo utřeme s přír. cukrem, žloutky a Vita kávou. Za stálého míchání přidáváme vodu střídavě s moukou promíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou citr. kůrou a…
Vyzkoušejte jednoduchý a vynikající linecký koláč se sladkou sněhovou pokrývkou, který dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným moučníkem,…
Vyzkoušejte jednoduchý a vynikající linecký koláč se sladkou sněhovou pokrývkou, který dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným moučníkem,…
Vánočka inspirovaná knihou pana Romana Vaňka. Vánočka je český klenot mezi moučníky, a proto si zaslouží náležitou péči. Připravte ji podle tohoto receptu, který je…
Koláče jsou skvělý způsob, jak zužitkovat rebarboru. V tomto receptu je lehce kyselá rebarborová náplň doplněná sladkými rozinkami namočenými v rumu a navíc posypaná…
Když se řekne třené těsto, jako první se člověku vybaví tradiční mramorová bábovka. Ale co takhle udělat z třeného těsta kynuté buchty. Že to zní bláznivě? Možná, ale až…
Vypracujeme hladké těsto a ihned vykrajujeme malé koláčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na koláčky dáme náplně dle chuti (já zkusila hotovou makovou…
TĚSTO: V míse smíchejte máslo, vejce, prášek do pečiva, cukr, mouku a citrónovou kůru. Vše zadělejte rukou a těsto upěchujte do dortové formy. Formu není potřeba…
Do mísy dáme mouku, máslo a tvaroh, zpracujeme v těsto a necháme chvilku odpočnout. Pak buď vyválet a nakrájet na čtverečky nebo přímo k bochánku těsta odrhávat kousky a…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme…