Oříškovo rozinková DIA bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenRamu vyšleháme se Sorbitem, postupně zašleháme mléko a citron.(Je to řidší těsto a Rama se s mlékem nijak moc nespojí, ale bude to v pořádku),Přidáme mouku spojenou s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ramu vyšleháme se Sorbitem, postupně zašleháme mléko a citron.(Je to řidší těsto a Rama se s mlékem nijak moc nespojí, ale bude to v pořádku),Přidáme mouku spojenou s…
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto. Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
BANÁNKY S KARAMELOVÝM KRÉMEM Do tuhého sněhu z bílků a cukru vmícháme ořechy. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech s pečícím papírem…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Smícháme dohromady všechny sypké ingredience, přidáme tekuté a smícháme dohromady. Mléko přidáme podle potřeby.Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme…
Potěšte se kakaovými hrnečkovými řezy, které spojují bohatou chuť kakaového těsta s jemností krému a sladkostí džemu. Dozdobení povrchu je pak na vás, zda zvolíte…
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý…
Staročeské linecké těsto je základem mnoha oblíbených vánočních cukroví, které svou jemností a máslovou chutí provoní každý domov. Tento tradiční recept, který se dědí z…
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Jednoduchý nedělní moučník, který přináší do domácnosti příjemnou vůni a neodolatelnou chuť. Jemná nadýchaná struktura, je výsledkem pomalého kynutí. Kynutá bábovka s…
O vánočních svátcích nikdy nesmí chybět sladké cukroví. Mezi ty nejoblíbenější druhy patří křehké linecké, slepované jahodovou či meruňkovou marmeládou. Lehce se…
Rychle připravená vláčná bublanina bez vážení surovin je zadělána jemnou sladkou smetanou. Bohatě posypaná ovocem a korunovaná máslovou drobenkou zaplní velký plech a…
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec – je jen na vás, co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo,…
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že…
Z uvedených surovin, bez kakaa si vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme jej na 4 stejné díly a do jednoho dílu zapracujeme kakao. Hotové těsto dáme uležet do lednice aspoň…
Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Šleháme nejméně 10-15 minut. V jiné míse smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva a nastrouhanou…
Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Šleháme nejméně 10-15 minut. V jiné míse smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva a nastrouhanou…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Mikulášské oslavy můžeme našim dětem či vnoučatům zpříjemnit pajtášem, tvarovanou postavičkou čerta nebo Mikuláše. Jsou upečené z kynutého vánočkového těsta a samy děti…
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a…
Z brambor snadno připravíme jak přílohu, tak i samostatný pokrm. Příkladem je tento osvěžující a lehce pikantní bramborový salát. Na větší kusy nakrájené a uvařené…
Perníkový chlebíček, zdobený citronovou polevou, krásně provoní váš domov vánoční atmosférou. Chlebíček plný ořechů, rozinek a kandovaného ovoce je krásně vláčný a…
Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek. Na kastrole…